Kars'a 8 Km.lik İhate Duvarı..

Kars'a 8 Km.lik İhate Duvarı..

Ulaştırma Memur Sen Şube Başkan yardımcısı Muharrem Toraman, Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Kars'a 8 Km.lik İhate Duvarı..

Ulaştırma Memur Sen Şube Başkan yardımcısı Muharrem Toraman, Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Geçtiğimiz günlerde çalışmalarına başlanılan yaya güvenlik duvarları hakkında açıklama yapan Başkan yardımcısı Muharrem Toraman, “Şehrin içinde geçen ve yayalar için büyük tehlike arz eden tren yolu hattını Karacaören ve Akyaka hat güzergahlarının boydan boya 8 km uzunluğunda çift taraflı olmak üzere ihate duvarı yapılarak insanların bu bölgelerden geçişleri daha güvenli bir şekilde olması sağlanacak.” dedi.

Toraman şunları söyledi:

“Bilindiği gibi demiryollarında trenlerin geçişinde sağdan ve soldan insanlarımızın hareketinde, geçişinde sıkıntı oluşmaktaydı. Geçmiş zamanlarda bir sürü kaza oldu. Bu nedenle geçen seneden kurumumuzun yatırım yapmak üzere aldığı, yaklaşık olarak sağından ve solundan 8 kilometrelik bölümü ihata altına alınıyor. Beton duvar üstüne de demir parmaklıklarla geçiş yerleri güzargahlarla olacak. Burada amaç; insanların daha rahat ve tehlikesiz geçmesini sağlamak. Öte yandan Gürcistan demiryoluyla ilgili Kars Tiflis Bakü demiryoluyla ilgili ilimizde çeşitli yatırımlar yapılıyor. Bunlar kar binasının daha modernize edilmesi, lojman yapılması, işyerleri yapılması gibi çalışmalar var. İnşallah demiryolları Kars’ta belli bir aşamaya gelecek bunda da hükümetimizin ve genel müdürlüğümüzün büyük katkısı var. Kars’a devamlı yatırımlar yapılıyor bu da en büyüklerinden biri. Geçen hafta başladı. Demiryolunun sağlı sollu ihate duvarı gibi kapatılması, devamında geçişlerin alt geçiş ya da belli yerlerden geçişler şeklinde sağlanılması çalışılacaktır. Kars’ın Erzurum çıkışı ve Akyaka çıkışı sağlı sollu olarak tamamen kapatılacak. Mahallenin içinde dar bir noktadan gara girilecek, diğer taraftan alt geçit kullanmak zorunda kalacak vatandaşlarımız. Çünkü manevra esnasında büyük tehlikeler oluşuyor, özellikle okul dağılırken sorun olabiliyor bu nedenle insanlarımızın geçmesi için geçiş noktaları belirlenecek.” kha

Önceki ve Sonraki Haberler