Kars’a Geleneksel Türk Süsleme Sanatları Sergisi

Kars’a Geleneksel Türk Süsleme Sanatları Sergisi

Kars’ta Ankara’dan Kars’a Geleneksel Türk Süsleme Sanatları Sergisi açıldı. Kars Valiliği ve Serhat Kalkınma Ajansının destekleriyle açılan sergide Hat, Tezhip ve Ebru'dan oluşan 45 eser sergilenecek.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com

Gazi Ahmet Muhtar Paşa Konağında gerçekleştirilen serginin açılışı, Kars Valisi Rahmi Doğan, eşi Gülizar Doğan, AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ve AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın tarafından yapıldı. Açılışta, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, SERKA Genel Sekreteri Hüsnü Kapu, 14. Mkz. Piy. Tug. Kom Turan İnan, Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Serdar Güngör, Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Kültür ve Turizm İl Müdürü Hakan Doğanay, davetliler ve Karslılar da hazır bulundu.

Açılışın ardından sergi gezilerek, ebru sanatçıları tarafından eserler ziyaretçilere anlatıldı. Sergisin gezilmesinden sonra ebru sanatçıları, o sırada yaptıkları bir ebru eserini Vali Rahmi Doğan’a hediye etti. Daha sonra da Vali Rahmi Doğan’ın eşi Gülizar Doğan, ebru çalışması gerçekleştirdi. Bu sırada Vali Rahmi Doğan, daha önce kısa bir süre ebru dersleri alan eşini hayranlıkla izledi.

Açılışın ardından gazeteciler açıklamada bulunun Vali Rahmi Doğan, serginin Kars için önemli bir hizmet olduğunu söyledi. Kars için ekonomik ve iktisadi çalışmalar yaptıklarını söyleyen Vali Doğan: “Sosyal ve kültürel çalışmalar da Kars için son derece önemlidir. Kadim şehir Kars’ta bu türden hizmetlerin yapılması için geldiğimiz günden itibaren çalışıyoruz. Burada bir eksiklik tespit ettik, bunun üzerine de Ebru, Tezhip ve Hat kursları açalım diye düşündük. Sağolsun hocalarımız Ankara’dan her hafta geliyorlar, burada kursiyerlerimize kurs veriyorlar. İnşallah burada Kars’ta kısa bir sürede kursiyer öğrencilerimizin de sergisini açarız. Hayırlı uğurlu olsun. Allah mübarek etsin.”dedi.

Hüsnü hat sanatçısı Bekir Er de gazetecilere yaptığı açıklamada, “Kars’a yaklaşık 2 önce gelerek bir proje üzerine bu kursları başlattık. Bu proje Kars Valiliğin ve SERKA’nın düzenlemiş olduğu bir proje. Burada kitap sanatları olarak da bilinen Hat, Tezhip ve Ebru alanında inşallah usta olabilecek kişileri yetiştirebilmek adına buradayız, nasip olursa. Derslerimize başladık ve devam ediyoruz. Bugünde burada ne yaptığımız hususunu göstermek adına bir sergi açtık. 3 sanat dalı olan Hat, Tezhip ve Ebru alanında açtığımız bu sergide yaklaşık 45’e yakın eser bulunmaktadır.” diye konuştu.

031216.jpgkars’a-geleneksel-turk-susleme-sanatlari-sergisi--(1)-001.jpgkars’a-geleneksel-turk-susleme-sanatlari-sergisi--(2)-001.jpgkars’a-geleneksel-turk-susleme-sanatlari-sergisi--(3)-001.jpgkars’a-geleneksel-turk-susleme-sanatlari-sergisi--(4)-001.jpgkars’a-geleneksel-turk-susleme-sanatlari-sergisi--(5)-001.jpgkars’a-geleneksel-turk-susleme-sanatlari-sergisi--(6)-001.jpgkars’a-geleneksel-turk-susleme-sanatlari-sergisi--(7)-001.jpgkars’a-geleneksel-turk-susleme-sanatlari-sergisi--(8)-001.jpgkars’a-geleneksel-turk-susleme-sanatlari-sergisi--(9)-001.jpgkars’a-geleneksel-turk-susleme-sanatlari-sergisi--(10)-001.jpgkars’a-geleneksel-turk-susleme-sanatlari-sergisi--(11)-001.jpgkars’a-geleneksel-turk-susleme-sanatlari-sergisi--(12)-001.jpgkars’a-geleneksel-turk-susleme-sanatlari-sergisi--(13)-001.jpgkars’a-geleneksel-turk-susleme-sanatlari-sergisi--(14)-001.jpgkars’a-geleneksel-turk-susleme-sanatlari-sergisi--(15)-001.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler