'Kars'ın Eski Dokusunu Yeniden Kazandıracağız'

'Kars'ın Eski Dokusunu Yeniden Kazandıracağız'

Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, bin 500 yıllık geçmişi olan Baltık mimarisi ile süsle Kars'ın bugün hak ettiği yerde olmadığını belirtti.

'Kars'ın Eski Dokusunu Yeniden Kazandıracağız'

 Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, bin 500 yıllık geçmişi olan Baltık mimarisi ile süsle Kars’ın bugün hak ettiği yerde olmadığını belirtti. 

Başkan Karaçanta, belediye olarak cadde ve sokak sağlıklaştırılması projeleriyle Kars’a eski tarihi dokusunu yeniden kazandıracaklarını kaydetti.

Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Kars’ın gerek inanç turizmi ile gerek kültür varlıklarıyla ve gerekse inanç turizmiyle ele alınarak Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden birisi olması gerektiğine dikkat çeken Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Kars’ın bugün istenen yerde olmadığını söyledi.

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, “Kars hakikaten kültür abidesi dediğimiz bir şehir. Yani tarihine baktımız zaman bin 500 yıllık geçmişi olan Baltık mimarisi ile süslü, güzel bir şehir. Bugün hak ettiği yerde midir? Kesinlikle değil! Çünkü bu süreç içerisinde güzelleştirilmesi gerekirken, o tarihi doku korunması gerekirken maalesef tarihi dokunun korunmadığı hepimizin bildiği bir gerçektir. Bizim belediye olarak yapmamız gereken şey nedir? Cadde ve sokak sağlıklaştırılması adı altında yapacağımız projelerle o tarihi dokuyu yeniden kazandırmaya çalışacağız” dedi.

Kars Kalesi’nin bulunduğu bölgeyi belediye olarak canlandırmaya çalışacağız. Bunun için projeler hazırlıyoruz diyen Başkan Murtaza Karaçanta, “Bugün Kars Kalesi’nin oradaki o tabyaları canlandırmaya çalışacağız. Çünkü Kars aynı zamanda o tarihin vermiş olduğu güzelliklerle turizmin başkentidir diyebilirim. Bugün yani inanç turizmi ile Ebul Hasan Harakani Hazretlerinin varlığı, işte tarihi eserleriyle tabyaları, kış turizmi ile Sarıkamış Kayak Merkezi bunlar çok önemli şeyler. Bugüne kadar değerlendirilmiş mi? Kesinlikle hayır! Bizim amacımız yapmış olduğumuz projelerle bunları gün yüzüne çıkarmak ve Kars’ı hak ettiği yere taşımaktır. Çünkü Kars, gerek turizmi ile gerek folkloru ile gerek tarihi ile hakikaten zengin bir şehirdir. Bunu değerlendirmek illahaki bizim boynumuzun borcudur yerel yönetimin başkan olarak” diye konuştu.

Kars’ta özellikle folklor ve turizm alanında öne çıkması gerektiğini ifade eden Karaçanta, her yıl Kars’a binlerce yerle ve yabancı turisttin geldiğini ve bu turistlerin kısa sürede Kars’tan ayrıldığını da hatırlattı.

Kars’a gelen yerli ve yabancı turistlerin kentte uzun süreli kalmalarına yönelik birçok projelerinin olduğunu altını çizen Karaçanta, bu projelerin hayata geçirilmesiyle birlikte Kars’ın tarih ve kültür anlamında hak ettiği yere taşınacağına vurgu yaptı. iha

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler