Kars’ın Köyleri Sıcak Asfaltla Tanışacak!

Kars’ın Köyleri Sıcak Asfaltla Tanışacak!

Kars Valisi Eyüp Tepe, AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Prof. Dr. Yunus Kılıç, çalışma yapılan bazı köy yollarında incelemelerde bulundu.

Kars’ın Köyleri Sıcak Asfaltla Tanışacak!

Kars Valisi Eyüp Tepe, AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Prof. Dr. Yunus Kılıç, çalışma yapılan bazı köy yollarında incelemelerde bulundu.

İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yağcı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Özbey ve Selim Belediye Başkanı Muhittin Yücel ile beraber Selim’in Yaylacık Köyü yolunda yapılan satıh kaplama çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Tepe ve milletvekilleri daha sonra  gazetecilere açıklamada bulundu.

Kars’ın uzun süren kış şartlarında köy yollarının da sıcak asfalt olarak yapılması gerektiğine dikkat çeken Vali Tepe, “İl Özel İdaresi olarak kıt kaynaklarımızı en verimli şekilde kullanmaktayız. Bu nedenle bu yılda çok fazla asfalt çalışması yapamadık. Önceki yıllarda da yapılan asfalt çalışmalarında istenilen verimi alamadık. Önümüzdeki yılla birlikte imkânlar ölçüsünde sıcak asfalt yol yapımını daha da hızlandırmak için Özel İdareye kaynaklar sağlamak gerekiyor.” Dedi.

SATIH KAPLAMAYA SON

Kars’ta bundan böyle köy yolarında satıh kaplama yol yapımına son vereceklerini de belirten Vali Tepe, Selim ilçesine bağlı Yaylacık köyü ile il merkezi arasındaki 4 kilometre yolu, 7 metre genişliğinde ve 12 santimetre yüksekliğinde bir örnek yol olarak yapmakta olduklarını söyledi.

Daha önceki yıllarda yapılan yollarda bu kaliteyi yakalayamadıklarını da kaydeden Vali Tepe, “Bu yolda  ilk etapta 4 kilometre birinci kat satıh kaplama asfalt yapıyoruz. Bundan önceki yollarımızda şu andaki standardı yakalayamıyorduk. Yolarımız 7 metre genişliğinde ve 12 santimetre kalınlığında filler malzeme kullanılarak yapılıyor. Bu yol köy yolları standartlarına göre oldukça iyi bir yol olacak. Önümüzdeki yılda ikinci kat asfaltımızı atacağız. Bu yıl birinci kat asfalt yaptığımız tek yol burasıdır. Çünkü bu sene programımıza hiç birinci kat asfalt koymadık. Yani birinci kat yapmayalım ve parasını bekletelim ikinci katı yapalım. Az yapalım ama beton ve sıcak asfalt yapalım ki en az 10 yıl kullanabilelim. Bizim amacımız kalıcı işler yapmaktır. Çünkü geçmişte yollarımızı 5 senede 5 kere yeniden yapmışız.” Dedi.

KALICI VE SAĞLIKLI YOLLAR YAPMAK İÇİN ÇÖZÜMLER ÜRETİYORUZ

AK Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç ta yaptığı açıklamada bu zamana kadar yapılan yolların amaca tam olarak hizmet etmediğini belirterek yolların çok kısa sürede bozulduğunu söyledi. Bu yıl ise yoların kalıcı ve sağlıklı yapılaması için sistemler oluşturmaya çalıştıklarını kaydetti. Yollar konusunda icraat yapılamadığı konusunda bir anlam çıkartılmaması gerektiğini de belirten Kılıç, “Biz bundan önce yaptığımız yolların amaca hizmet etmediğini ve bir süre sonra bozulduğunu gördüğümüz için bir sistem oluşturmaya çalışıyoruz. Bu yoların daha sağlıklı ve kalıcı olması için teknik yöntemler arıyoruz. Belki de Valiliğimizin bir şirket kurması bile düşünülebilir. Devletin Kars’a göndermiş olduğu 1 kuruşun bile çarçur edilmesini istemiyoruz. Bu nedenle daha kalıcı işler yapmak durumundayız. Valiliğimiz, Özel İdaremiz ve bizlerin şu anda burada bulunmasının nedeni de budur. Bu nedenle buradaki 4 kilometre uzunluğunda ki yol yapımı bir model ve örnek yoldur.” Dedi.

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan da sadece yollarda değil il genelinde yapılan tüm işlerin sağlıklı ve bir kere yapılaması gerektiğine vurgu yaptı. kha

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler