Kars'ın Oğlu Davutoğlu!

Kars'ın Oğlu Davutoğlu!

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Kars mitinginde konuşurken, mitinde bulunan binlerce kişi tarafından 'Kars'ın Oğlu Davutoğlu' sloganını attılar.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com

- ‘Kars'ın Oğlu Davutoğlu’ sloganını duyan Başbakan Davutoğlu, "Torosların oğlu olarak anılırdık, şimdi Kars’ın oğlu olarak anılacağım. Verdiğiniz unvanı  unutmayacağım, bu unvanı koruyacağım. Siz 3-0 yapın ben de 4’ncü milletvekiliniz olacağım” dedi.

- 7 Haziran seçimleri öncesi Kars’ta miting düzenleyen AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, konuşmasından önce eşi Sare Davutoğlu ile birlikte halkı selamladılar.

Mitingin açılış konuşmasını yapan AK Parti Kars İl Başkanı Ali Şakir Yurdakoş, “soğuğuyla nam salmış Karsımızı AK yürekleriyle ısıtan hürmetlerin en büyüğünü hak eden pek kıymetli hemşerilerim hoş geldiniz, sefalar getirdiniz.” dedi.

Yurdakoş konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bugün bu meydanda toplanan biz Karslıların amacı; yalnızca devletimize ve hükümetimize olan güveninizi ve verdiğiniz desteği vurgulamak değil, aynı zamanda ülkenin her karış toprağı için tıpkı ecdadımız gibi hayatlarını adamış bu fedakar insanları bir nevi minneti göstermektir. Değerli hemşerilerim minnettarız. Çünkü AK Parti idareyi aldığı ilk günden beri Kars ile birlikte yürüyen Türkiye’nin her köşesini daha güvenli, daha yaşanılabilir, istihdamı geniş bir yer haline getirdi. İnşallah Bakü-Tiflis-Kars Tren Hattının tamamlanmasıyla, ayrıca Kars-Erzurum-Erzincan Hızlı Tren Hattının tamamlanmasıyla ve Lojistik Köyün kurulmasıyla Karsımız bu bölgenin ticaret merkezi haline gelecektir.”

Karslılara seslenen Başkan Yurdakoş, “Ben burdan sizlere bakarken, Türkiye’yi görüyorum. Bu şanslı topluluk Türkiye’nin bir hedefi gibi halkların kardeşliği düşüncesi olmuştur. Kürdüyle, Yerlisiyle, Azerisiyle, Terekemesiyle, Sunnusiyle, Alevisiyle beraber yaşamanın aslında hiç de zor olmadığını buradan tüm dünyaya göstermekteyiz. Biz kardeşçe yaşamaya zaten Serhat Şehrimizde alışkınız. Tüm  yurtta da bunu Türkiye’yi yine bir bütün olarak kucaklayan AK Parti sağlamıştır. Milletimiz bu topraklarda asırlardır zulmün ve adaletsizliğin karşısında her zaman mazlumun savunucusu olmuştur. Medeniyetlerin beşiği olan ve her bakımdan yaratılırken Yüce Rabbimin cömert davrandığı Anadolu, büyük güçlerin her dönem planlarını ve çıkar politikalarının hedefinde olmuştur. Hükümetimizin açılım politikasındaki kararlı duruşunu gören ve bunu bozamayacağını anlayan bu mihraplar, şimdi de sözde soykırım saçmalığını tekrar ısıtıp önümüze getiriyorlar. Aslında bu bile ülkemizin nerelerden nerelere geldiğinin bir göstergesidir. Bunu bize yaptırmaya çalışanlar önce kendi tarihleriyle yüzleşme cesaretini göstersinler. Türkiye, artık eski Türkiye değildir. Buna ön ayak olan AK Parti ve başta Uzun Adam olmak üzere kurucularımıza teşekkürü bir borç biliriz. Bu bayrak yarışında, bayrağı kurucu Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan alarak, layıkıyla taşıyan Genel Başkanımız Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’na şehrimize gelerek bbizi onurlandırdıkları için teşekkür ediyorum. Hoş geldin Türkiye’nin gülen yüzü, hoş geldin halkımızın yüce gönlü, selam olsun sana AK hocamız.” dedi.

Kars’ta 1987 yılında eşim mecburi hizmet nedeniyle burada aylarca kaldığını belirten AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Küçük kızım ve eşimle Kars’ın yaylalarını dolaştım. Bu toprakların feyzi başka. Kars burada medeniyetin tohumunun atıldığı yerdir. Kars milli birliğimizin, beraberliğimizin sembol şehridir. Kars’a baktığımızda doğudan yükselen güneşi görürüz. Kars bize Asya’nın derinliğini Avrupa’nın ufuklarını ortaya koyar. İşgal dönemlerinde inançla direnmiştir Kars. Milli birliğin ve bütünlüğü en iyi Kars anlar.”

Karslılara seslenen Başbakan Davutoğlu, “Milli birlik ve beraberlik diyecek miyiz? Milli iradeyi dimdik ayakta tutacak mıyız? Ayrımcılık yapanlara bu millet tek yürektir diyecek miyiz? AK Partiye üçte üç Kars hediyesi verecek miyiz?” şeklinde sorular sordu.

“Sayın  Bahçeli'yi yuhalamayın.” diyen Başbakan Davutoğlu, “Biz eleştiririz ama yuhalamayız. Ben Bahçeli'yi Osmaniye'de yuhalatmayınca Kılıçdaroğlu dün örnek almış Ardahan’da yuhalatmadı. Bunların öğrenilmesi güzeldir. 2018’de HÜRKUŞ uçağını da semalarımızda uçuracağız. 2023’te yerli milli savaş uçağımızı Sarıkamış’ın semalarında uçuracağız. Türkiye’de her şey yerli ve milli olacak. İnadına çözüm süreci diyoruz. Bu topraklarda 30 yılı aşkın süredir 30 bin canımızı kaybettik. Bir daha bu topraklarda terör üzerinden tek canın kaybedilmesini istemiyoruz. Teröristlere alanı, meydanı bırakmayacağız. Onun için çözüm süreci dedik. Kars'ın oğlu Davutoğlu. Her bir Karslı ile gönül bağımız var. Görsünler Demirtaş, Kılıçdaroğlu, Bahçeli görsün. Milletle buluşmak nedir? görsünler.Hep bunu söylüyorum. AK Parti edep, haya, ahlak, erdem, irfan hareketidir. Almanya’daydım iki gün önce. Kars’tan, Erzurum’dan giden vatandaşlarımızla bir araya geldik. Al bayraklarla karşıladılar bizi. Al bayrağa canımız feda. Al bayrağımızı gönlümüze nakşetmişiz. 163 dış temsilcilik vardı, 228 dış temsilciliğimiz var. Dünyada en çok temsil edilen ülkeler arasında altıncı sıradayız. Kim yaptı? AK Parti yapar, Onlar konuşur. Sözde soykırım iddialarıyla bizi kıskıca almaya çalışanlar ister Papa, ister parlamentolar gelin Kars’ın meydanına kulak versinler. Biz tarihimizi konuşuruz, yüzleşiriz. Acıyı paylaşırız. Zinhar boyun eğmeyiz. Dedelerimiz gibi baş veririz baş eğmeyiz. Kars’tan bütün Kafkasya’ya bir selam olsun, gelin aramızdaki ihtilafları çözelim. Gelin barış olalım. Gelin yeni bir Kafkasya kuralım. Biz bu çağrıyı yaparken Ermenistan’da kardeş can Azerbaycan’ın işgal ettiği topraklardan çekilsin. Biz barış yolcularıyız. Dünyada barış yolcusuyuz. Karslı diyor ki Kudüs bizimdir bizim kalacak. Demirtaş gelsin duysun. Buraya geldiği zaman önce Selahattin Eyyubi’den özür dile sonra huzura gel diyecekmisiniz. CHP ile HDP aynı dili kullanıyor. CHP imam hatiplerin orta kısmını kapatalım diyor. İkisi de Diyanetimiz, herkesin hürmet ettiği Diyanetimizle uğraşıyor. Demirtaş Diyanet’i kapatacağını söylüyor. İzin verir misiniz? İkisinin de derdi bu milletin dini ve manevi değerleri, bunu yıkmaya çalışıyorlar. HDPliler batıda barıştan söz edip, doğuda musluklardan kan akan bilbordlar asıyorlar. Bu tehdide izin verir misiniz? Sandığa sonuna kadar sahip çıkacak mısınız?” diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Çözüm sürecini başarıya götüreceğiz. Seçim sonuçları ne olursa olsun çözüm sürecinde devam edeceğiz. Attığımız hiçbir adımda kimseden izin almadık ve almayız. Türkiye büyük yükselişin eşiğindedir. Türkiye ile birlikte Kars’ta yükselmeye bu coğrafyanın merkez şehri olmaya adaydır. Kars’ın en önemli sektörü tarım ve hayvancılık. Kılıçdaroğlu yanlış hükümlere varmış. Avrupa’nın en büyük tarım üreticisi Türkiye Cumhuriyeti’dir. Ozanlar şehri Karslılara teşekkür ediyorum. Bizi durdurmak için her türlü provokasyonu yaptılar. Ama durdurabilirler mi, milletin verdiği iktidarı sonuna kadar kullanırız. Muhalefet İsrail ağzı ile konuşuyorlar. Biz milletin ağzı ile konuşmaya devam edeceğiz. Çözüm sürecini her ne olursa olsun sonuna kadar götüreceğiz. Seçim sonucu ne olursa olsun bu süreci devam ettireceğiz. Ankara’dan gelen hızlı tren Sivas’a geldi, Erzincan’a, oradan Erzurum’a, oradan Kars’a gelecek. Buradan da Bakü’ye kadar gidecek. Kars’ta en büyük lojistik merkezler birimi kurmaya kararlıyız. Kış sporları koridoru oluşturuyoruz.  Kars’ı hızlı trenle Sivas’tan sonra tanıştıracağız. Hepinizin belediği müjde. Kars’ta en büyük lojistik merkezlerden birini kurmaya kararlıyız. Şimdiki organize sanayi merkezinin yakında lojistik merkezini kuracağız. Kars merkez üssü olacak. Kars’ın içme suyu  ihtiyacını 2050 yılına kadar çözüyoruz. Kars’ta içme suyu sorunu olmayacak.”

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun mitingine AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç, AK Parti Kars Milletvekili Adayları Mehmet Uçum, Selahattin Beyribey, Ensar Erdoğdu, AK Parti Kars İl Başkanı Ali Şakir Yurdakoş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti Ağrı Milletvekili Adayı Yılmaz Ensaroğlu, AK Parti il ve ilçe teşkilatları ile binlerce partili katıldı.

karsin-oglu-davutogluu.jpg

karsin-oglu-davutoglu!-(1).jpgkarsin-oglu-davutoglu!-(2).jpgkarsin-oglu-davutoglu!-(3).jpgkarsin-oglu-davutoglu!-(4).jpg

karsin-oglu-davutoglu!-(5).jpgkarsin-oglu-davutoglu!-(6).jpgkarsin-oglu-davutoglu!-(7).jpgkarsin-oglu-davutoglu!-(8).jpg

karsin-oglu-davutoglu!-(9).jpgkarsin-oglu-davutoglu!-(10).jpgkarsin-oglu-davutoglu!-(11).jpgkarsin-oglu-davutoglu!-(12).jpgkarsin-oglu-davutoglu!-(13).jpgkarsin-oglu-davutoglu!-(14).jpgkarsin-oglu-davutoglu!-(15).jpgkarsin-oglu-davutoglu!-(16).jpg

karsin-oglu-davutoglu!-(17).jpgkarsin-oglu-davutoglu!-(18).jpgkarsin-oglu-davutoglu!-(19).jpgkarsin-oglu-davutoglu!-(20).jpgkarsin-oglu-davutoglu!-(21).jpgkarsin-oglu-davutoglu!-(22).jpgkarsin-oglu-davutoglu!-(23).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler