Kars’ın spor haberleri

Kars’ın spor haberleri

KARS GENÇLİK HİZMETLERİ VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ HAFTALIK FAALİYET PROGRAMI

Kars’ın spor haberleri

-KARS GENÇLİK HİZMETLERİ VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ HAFTALIK FAALİYET PROGRAMI

GENÇLİK MERKEZİ İLE ENGELLER AŞILIYOR...

03 Aralık 2014 Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezinde Kars Gençlik Merkezi Liderleri tarafından organize edilen el sanatları, tiyatro, şiir ve müzik etkinliği yapıldı. Kars Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü bünyesinde bulunan engelliler, kendileri için hazırlanan programda Nasrettin Hoca oyun ve seslendirdikleri türkülerle gönülleri dağladılar. Engelliler Günü dolayısıyla Kars Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü Salonu’nda düzenlenen programa Vali Günay Özdemir, eşi Nurcan Özdemir, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, kurum ve daire amirleri katıldı.

Kars Valisi Günay Özdemir, hayatta bütün yollardaki engellerin kaldırılması gerektiğini söyledi. Özdemir, “Sosyal hayatta biz yolumuzdaki engelleri kaldırmamız lazım. Ekonomik anlamda da yoldaki engeli kaldırmamız gerekiyor. Fiziki anlamda da yoldaki engeli kaldırmamız gerekiyor. Onun için bu yol kavramı bazen sanki yoldaki taşı kaldırmak sadakadır, imandandır. Ama bu olay imar planı yapılırken, imarın yapılmasından tutunda, ekonomik faaliyetler yapılmasına kadar bütün yollardaki, bütün faaliyetlerdeki engelleri kaldırmamız gerekiyor” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Engelliler Merkezi’nde kalan öğrenciler tarafından Nasrettin Hoca skeci sahneye kondu. Engelli öğrencilerin performansı salonu dolduranları hem güldürdü, hem de duygulandırdı. Daha sonra sahneye engelliler korosu çıktı, hocalarıyla birlikte türküler söyleyen öğrenciler sanatçılara taş çıkarttılar. Öğrencilerin gösterileri karşısında vali Günay Özdemir ile Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta’nın gözleri doldu.

Program sonrasında Vali Günay Özdemir ile Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta öğrencilere plaket verdi. Engelli öğrencilerin açtığı sergiyi gezdi.

OKUL SPORLARI TENİS İL BİRİNCİLİĞİ MÜSABAKALARI

26 Kasım-01 Aralık 2014 tarihleri arasında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzce organize edilen, okul sporları faaliyetlerinde yer alan Genç Kız- Erkek Tenis İl Birinciliği sona erdi.Haydar Aliyev Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi  Spor salonunda  yapılan müsabakalara 8 takımdan  48 sporcu katılmış olup; Dereceler şu şekildedir.

Kız Takımı

1- Kars Cumhuriyet Anadolu Lisesi

2- Gazi Kars Anadolu Lisesi

3-Sarıkamış Anadolu Otelcilik ve Turizm Lisesi

Erkek Takımı

1- Sarıkamış Anadolu Otelcilik ve Turizm Lisesi

2-Gazi Kars Anadolu Lisesi

3-Kars İmam hatip Lisesi

OKUL SPORLARI TENİS İL BİRİNCİLİĞİ MÜSABAKALARI

01-02-03  Aralık 2014 tarihleri arasında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzce organize edilen, okul sporları faaliyetlerinde yer alan Genç Kız- Erkek Masa Tenisi İl Birinciliği müsabakaları sona erdi. İsmail Aytemiz Spor ve Sergi sarayında  yapılan müsabakalara Erkeklerde 16 takımdan  48 sporcu Bayanlar da ise  6 takım 18 sporcu katılmış olup;

Dereceler şu şekildedir.

Kız Takımı

1-Cumhuriyet Lisesi

2-Kars İmam Hatip Lisesi

3-Sarıkamış Lisesi

Erkek Takımı

1-Sarıkamış Spor Lisesi

2-Fen Lisesi

3-Anadolu Lisesi

HALK OYUNLARI  KURSLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR.

Kars Gençlik Merkezi faaliyet programında yer alan ücretsiz olarak yapılan Halk Oyunları kurslarımız başlamış olup Her Hafta içi 12:00 / 14:00 saatleri arasında İsmail Aytemiz Spor ve Sergi Sarayında verilmekte. Halk Oyunları kursunun yanında gitar, bağlama, el sanatları, tiyatro, bilgisayar, pilates ve  kuran kurslarımız bulunmakta. Katılmak için İsmail Aytemiz spor salonunda bulunan Gençlik merkezimize gelip başvurmanız yeterlidir.

GİTAR VE BAĞLAMA KURSLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR.

Kars Gençlik Merkezi faaliyet programında yer alan ücretsiz olarak yapılan Gitar ve Bağlama kurslarımız başlamış olup Her Hafta sonu 12:00 / 17:00 saatleri arasında İsmail Aytemiz Spor ve Sergi Sarayında verilmekte. Gitar ve Bağlama kursuna Katılmak için Aytemiz Spor Salonunda bulunan gençlik merkezimize gelip başvurmanız yeterlidir. Başvurularımız devam etmekte. kha

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler