Kars’ın Susuz İlçesi’nde işyeri hırsızlıkları

Kars’ın Susuz İlçesi’nde işyeri hırsızlıkları

Susuz'da son günlerde meydana gelen işyeri hırsızlıkları işyeri sahiplerini ve halkı tedirgin etmeye başladı.

Sayıları 15’i bulan hırsızlıklardan birsi de önceki gün Susuz merkezde bulunan bir markette meydana geldi.  Reçber kardeşlere ait bir Market, kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından soyuldu.  Hırsızlar, marketin kapısında bulunan kilitleri kırarak içeride bulunan 250 Kiloluk para kasasını alarak içerisinde bulunan 12 Bin TL, işyeri sahibine ait çek defteri, senetler, vergi levhaları gibi değerli evrakların yanı sıra raflardaki sigaraları da alarak sırra kadem bastılar. 

İşyerleri soyulan ve artık geceleri rahat bir uyku yüzü görmediklerin belirten işyeri sahibi Zafer Rençber,  büyük ustalıkla işyerlerinin soyulduğunu belirterek  “250 Kiloluk para kasasını 5-6 kişiyle bile güç bela marketimize koymuştuk. Hırsızlar hiçbir yeri kırıp dökmeden kasayı nasıl işyerinden çıkardıklarına akıl erdiremiyoruz. İçeri girmek için işyerinin kepenk ve diğer kapı kilitleri olan toplam üç kilidi kırdıktan sonra içeri girmişler ve kasayı ustaca alıp gitmişler.”dedi.

Yetkililerden Susuz’da son günlerde hızla artan işyerinden hırsızlık olaylarına karşı güvenlik önlemlerinin arttırılmasını isteyen Reçber Kardeşler ayrıca şunları söyledi. “Bir tane işyerini karşıdan gören ilçe meydanında bulunan mobese kamerası vardı. Kendi paramızla kurdurmuştuk. O da arızalanmış diye emniyet yetkilileri sökmüşler.. Kars Valiliği’nden ve Emniyet Müdürlüğü’nden yardım bekliyorlar. Susuz da artık hırsızların önüne geçilmesini itiyoruz. Çünkü Susuz’da şu ana kadar 15’e yakın işyeri soyuldu. “diye konuştu.

HABER : TACETTİN DURMUŞ ( Habertürk )

Önceki ve Sonraki Haberler