Kars’ın Taekvondo Yıldızları

Kars’ın Taekvondo Yıldızları

81 ilin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün katılımı ile başlatılan Anadolu Yıldızlar Ligi (Analig), Atletizm, Badminton, Masa Tenisi, Taekwondo, Hentbol, Basketbol, Judo, Voleybol, Karate, Yüzme olmak üzere 10 spor branşında gerçekleştiriliyor.

Kars’ın Taekvondo Yıldızları

81 ilin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün katılımı ile başlatılan Anadolu Yıldızlar Ligi (Analig), Atletizm, Badminton, Masa Tenisi, Taekwondo, Hentbol, Basketbol, Judo, Voleybol, Karate, Yüzme olmak üzere 10 spor branşında gerçekleştiriliyor. Bu program çerçevesinde Kars’ta Taekwondo Analig seçmeleri yapıldı.

Bu kapsamda düzenlenen, doğu bölgesinde ki seçmeleri Kars Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Taekwondo İl Temsilciliğinin düzenlediği Anadolu Yıldızlar Ligi Taekwondo müsabakaları İsmail Aytemiz spor salonunda gerçekleştirildi. Müsabakalara Iğdır, Ağrı, Van, Malatya, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş ve Bitlis illerinden toplam 20 hakem 72 sporcu katıldı.  2 gün süren ve spor salonuna gelen vatandaşların da ilgi ile izlediği Taekwondo müsabakalarında sporcular dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele etti. Kars’ta ilk kez düzenlenen Taekvondo yarışması yoğun bir ilgi görürken, özellikle yıldız kızların yaptıkları hareketler izleyenleri etkiledi.

Hakem komitesi başkanı Uluslar arası hakem Özgür Armağan Polat Kars’a ilk kez geldiğini ve çok beğendiğini söyledi. Polat, böyle bir turnuvanın Kars’ta ilk kez düzenlendiğini ve bu da bu spora gönül verenleri teşvik edeceğini düşündüğünü belirtti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Gürsel Polat ise, “Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel müdürlüğümüzün organize ettiği toplam 10 branşta gerçekleştirilecek yarışmaların bir ayağı da bu gün burada yapılacak olan Taekvondo müsabakasıdır. Burada grup seçmeleri yapılacak ve dereceye giren sporcular yarı finallere gidecek. Üzülerek belirmek isterim ki ne yazık ki ilimizde Taekvondo antrenörü olmadığı için, henüz yarışmacı düzeyde sporcumuz bulunmamaktadır. Ancak bununla ilgili alt yapı çalışmalarımız devam ediyor. Taekvondo ve henüz ilimizde faaliyeti olmayan her branş için çok kısa zamanda gerekli eksiklikler giderilecek ve en kısa sürede bu olmayan branşlarda yarışmacı sporcu yetiştireceğiz. Ancak bugün buraya gelen bütün sporcu antrenörlerimiz tesisimizi çok beğendiler, bizde şunu gördük ve gösterdik ki ilimizde bu tarz organizasyonlar rahatlıkla yapılabilmektedir. Ben bütün hakem, sporcu ve antrenörlere başarılar diliyorum” dedi.kha

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler