Kars'ın Yavaş Yavaş Bütün Sorunları Çözülüyor

Kars'ın Yavaş Yavaş Bütün Sorunları Çözülüyor

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, yerel ve ulusal basın mensuplarıyla birlikte il genelinde yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek bilgiler verdi.

 

Başkan Bozkuş, kendisine eşlik eden gazetecilere yaptıkları yatırımlarla ilgili bilgiler verirken özellikle yıllardan beri Karslıların kullandıkları içme suyu şebekesinden çıkan eski paslı boru ve vanalar gazetecileri şaşırttı. Bir çok gazeteci Karslıların içme suyu olarak kullandıkları suyun bu borulardan gelmiş olmasına inanamadı. 

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Kars’taki insanların fikirlerinde ve beyinlerinde değişiklik olması gerektiğini belirtti.

Bozkuş, 2050 yılına yönelik sorunlara parmak bastıklarını ve Kars’ın hızlı bir şekilde değiştiğini söyledi.

Başkan Nevzat Bozkuş; “Kars Halkı, Karslı hemşerilimiz hak ettikleri hizmeti alacaklar. Gerek genel anlamda ve gerekse yerel anlamda hak ettikleri hizmeti alacaklar. Kars’ta yaşan her kişi adına gelen paranın kuruşu kuruşuna Karslılar adına geriye dönük hizmet olarak geriye dönecektir” dedi.

 

KARS’IN YAVAŞ YAVAŞ BÜTÜN SORUNLARI ÇÖZÜLÜYOR

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, kazma vurmadıkları yer kalmadığını ve yavaş yavaş Kars’ın bütün sorunlarının çözüleceğini ifade etti.

Bozkuş; “Bu tesisleri yapmak, bu hizmetleri sunmak, arkasından da Karslı hemşehrilerimizden herkesten şunu istiyoruz. Bunlara sahip çıksınlar örnek veriyorum, ağır tonajlı aracın asfaltın üzerinden geçmesi onlar adına yapılan yatırımı bozacaktır. Cadde ve sokakları temiz tutalım çünkü biz kaldırımlarımızı çok sağlıklı bir şekilde yaptık ve onarıyoruz. Yine 30 Ekim’de su gelecek. Kars halkı 24 saat istediği şekilde kullanılabilir, içilebilir bir suya kavuşmuş olacak. İshale hattı tamamlandı. Arıtma tesisi yapılıyor. Kanalizasyon şebekesi devam ediyor. Asfalt tesisi devam ediyor. Botan santralimiz çalışıyor. Dolayısıyla belediye olarak yerel yönetimde hizmetlerin hayata geçmesi için teknik anlamda bütün ağırlığımızı verdik. Ve bütün tesisleri kurduk. Şu anda Kars’ın yerel bazda yavaş yavaş bütün sorunlarını çözüyoruz. Ve diyoruz ki Karslı hizmetin en güzeline layıktır” diye konuştu.

 

200 TRİLYON TL’LİK PROJEYİ BAŞBAKAN’A SUNDUK!

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a 200 Trilyon TL.’lik proje sunduklarını ve bu projenin birinci etabına başladıklarını kaydetti.

Nevzat Bozkuş; “ Bundan sonra ne olacak, bundan sonra asfalt çalışması devam edecek, kaldırımlar yapılacak. TOKİ girecek, belediye binası yapılacak. Ve Sayın Başbakanımıza sunduğumuz 200 Trilyon TL.lik projenin birinci etabı olan Millet Bahçesi, İstikam Çay Bahçesi ve Ordu Caddesi’ndeki sokak sağlıklaştırma çalışmalarına başladık. Bunlara Karslıların Karslı hemşehrilerimizin inanmasını istiyoruz. Biz hizmet etmek için, hizmet vermek için buraya geldik. Yetimin hakkına hiçbir şekilde haram getirmek için gelmedik. Kars’a en güzel şekilde nasıl hizmetler sunulabilir onların peşindeyiz. Ve bir örneği de çok önemsiyorum mezarlık projesi burada hepimizi ilgilendiren bir proje bunlar bizim hep birlikte hayata geçireceğimiz eserlerimiz olacak. Kars’ın 2050 yılına yönelik sorunlarına hep birlikte parmak bastık. Ve projelerini hazırladık ödeneklerini sağladık. Bunlarda tek tek hayata geçiyor” şeklinde konuştu.

 

KARS DEĞİŞİYOR VE DEĞİŞMEYE DEVAM EDECEK!

Kars’ın çehresinin hızlı bir şekilde değiştiğini vurgulayan Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, daha sonra özetle şunları söyledi:

“Kars değişiyor. Değişmeye de devam edecek. Baraj çalışması devam ediyor. Oto yol çalışmaları devam ediyor. Dolayısıyla Kars her yönüyle değişiyor. Şimdi Kars’ta insanların fikir yapılarında beyinlerinde değişiklikler olması lazım. Gerçekleri herkesin kabul etmesi gerekiyor. Yapılan her tesis kimin tarafından yapılırsa yapılsın Karslının lehine olan bir tesis, bir yatırım olduğu için herkesin sahip çıkması lazım. Birlikte sahip çıkarsak onlar korunur, çıkmazsak bana ne dersek yarın size de sıra gelir bize de sıra gelir Onun için yapılacak her hizmete sahip çıkmak en önemli bir yatırımdır. Ben buna inanıyorum.”

Başkan Nevzat Bozkuş, daha sonra il genelinde yapılan çalışmaları basın mensupları ile birlikte gezdi. Belediye başkanına çok sayıda vatandaşta eşlik etti. Vatandaşların Başkan Bozkuş’a sevgi gösterisinde bulunması ise dikkat çekti.

 

yes.20110821222018..jpg

 

yes.20110821222137..jpg

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler