Kars'ın yöresel ürünleri İzmir’de satılacak!

Kars'ın yöresel ürünleri İzmir’de satılacak!

Kars’ın yöresel ürünleri İzmir’in Gaziemir İlçesinde satılacak.

Kars’ta özellikle coğrafi işaret tescil belgeli ve yerli ve yabancı turistlerin özellikle tercih ettiği Kars Kaşarı ve Kars Balı başta olmak üzere, gravyer, tereyağı, çeçil peyniri, beyaz peynir, tulum peyniri, süt ürünleri, kaz, Kağızman elması, pestil ürünleri, Sarıkamış Obsidyen taşından ve ahşaptan yapılmış hediyelik eşyalar, kaz tüyünden elde edilen yastık ve yine kaz tüyünden ve hayvansal ürünlerden elde edilmiş hediyelik eşyalar, tescil belgeli Kars halısı gibi ürünlerinin yer alacağı "Serhat Tüketim Kooperatifi" İzmir’in Gaziemir İlçesinde açıldı.

Kars Belediyesi’nin markası olan KarsBel’in ürünlerinin satılacağı Serhat Tüketim Kooperatifi’nin açılışına Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Kooperatif yetkilileri ile davetliler katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Başkan Arda, “Irmak Mahallemizde açılan, Kars ile İzmir arasında dostluk köprüsü görevi göreceğine inandığım Serhat Tüketim Kooperatifi’nin İzmir’deki ilk marketinin iki kentimize de hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Başkan Bilgen ise Kars’ın yöresel ürünlerinin 80 ilde satışının yapıldığını anımsatarak, “Bugün burada farklı bir işyeri açılışını yapıyoruz. Kars’ın yöresel ürünleri kooperatif adı altında tüketici ile buluşacak. Bu açılış ayrıca İzmir ve Kars arasında da dostluk köprüsü görevi görecek.” ifadesini kullandı.

karsin-yoresel-urunleri-izmir’de-satilacak!-(4).jpgkarsin-yoresel-urunleri-izmir’de-satilacak!-(2).jpgkarsin-yoresel-urunleri-izmir’de-satilacak!-(3).jpgkarsin-yoresel-urunleri-izmir’de-satilacak!-(6).jpgkarsin-yoresel-urunleri-izmir’de-satilacak!-(1).jpgkarsin-yoresel-urunleri-izmir’de-satilacak!-(5).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler