Kars'ın Yöresel Ürünleri Malatya'da!

Kars'ın Yöresel Ürünleri Malatya'da!

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Sabri Akın, Edirne'den Kars'a yöresel ürünlerin Malatya'da olacağını söyledi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenecek olan ‘İl İl Yöresel Ürünler Fuarı’ 20 Ekim’de kapılarını açıyor. 

Fuar öncesi basın toplantısı düzenleyen Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Sabri Akın, 20 Ekim’de başlayacak olan fuarın 29 Ekim 2017 tarihine kadar açık olacağını söyledi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş olarak, Malatya’yı tanıtmak, kültürel değerleri yaşatmak ve yaygınlaştırmak amacıyla hareket ettiklerini belirten Akın, aynı zamanda kentin ekonomik anlamda da canlanması için zaman zaman bu tarz etkinlikler ve fuarları düzenlediklerini söyledi.

Bu yıl 3’üncüsünün düzenleneceği İl İl Yöresel ürünler fuarının Cuma günü saat 14.00’de Büyükşehir Belediyesi Fuar alanında kapılarını açacağını söyleyen Akın, temel hedeflerinin Türkiye’nin farklı lezzetlerini ve yöresel ürünlerini Malatyalılarla buluşturmak olduğunu vurguladı.

Bu yıl fuar alanını 4 bin metrekareye çıktığını ve 50 ilden 100 firmanın fuarda yer alacağını söyleyen Genel Müdür Akın, “Yöresel Ürünler Fuarı ilk açıldığı yıldan itibaren Malatyalı hemşehrilerimizin beğenisini kazanan bir etkinliğimiz. Bu fuarımızı herkes sahipleniyor, ilgi gösteriyor. 7’den 70’e herkesi 20 -29 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek olan fuarımıza bekliyoruz” dedi. Edirne’den Kars’a ülkenin bütün yöresel ürünlerinin Malatya’da olacağını kaydeden Akın, “Bütün fuarlarımıza sahiplik eden bütün Malatyalı hemşehrilerimize çok teşekkür ediyorum. Aynı zamanda yapmış olduğumuz bu tür çalışmalarımıza desteklerini esirgemeyen Valimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve değerli basın mensuplarına teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler