Kars'lı 2 ressama plaket verildi

Kars'lı 2 ressama plaket verildi

Duyabilirsin com un Düzenleyip organize ettiği İstanbul Sancaktepe Belediyesi'nce Sancaktepe Kültür Merkezi'nde “Fırçalar Engel Tanımaz Türkiye Engelliler Resim Etkinliği”nde Kars Digor'dan Muammer Alkan ve Kars Kağızman'dan Ressam Şahamettin Tepe ödüle l

İstanbul Sancaktepe Belediyesince Engelliler Tarafından düzenlenen resim Etkinliğinde Sancaktepe Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ödül törenine; Belediye Başkanı İsmail Erdem, Sancaktepe Kaymakamı duyabilirsin com dernek Başkanı Metin Övün, ulusal basın, birim amirleri, engelli aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Şahamettin Tepe, Ödül Töreninde Belediye Başkanının portresini Belediye Başkanına sunmasını salondakiler Ayakta alkışladılar. Erdem, burada yaptığı konuşmada, örnek bir sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket ederek, her zaman engellilerin yanında yer almaya gayret gösterdiklerini söyledi.
 
Engellilere yönelik sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere destek verdiklerini ifade eden Erdem, “Böylece Türkiye’deki engelli bireylerin yaşama dair umut taşımalarının sağlanmasında, yaşamda var olduklarının gösterilmesinde, toplumsal katılımlarının gerçekleşmesinde ve en önemlisi “Yapabilirim” duygusunu yaşamalarında katkıda bulunulacak. Düzenlenen bu etkinlik ve serginin, toplumun engelli bireylere yönelik olumsuz ön yargılarının değişmesinde, onların da bu toplumun bir parçası olduklarını anlamalarında ve bulundukları güç koşullara rağmen yaşama tutunmada ne kadar başarılı olabileceklerini göstermede, toplumsal yapıya katkı sağlaması hedefleniyor. Son olarak Engelliler tarafından düzenlediğimiz Engelliler Resim Etkinliğinde bunlardan biridir. 62 engelli kardeşimizin katıldığı yarışmada ortaya konan eserleri Sancaktepe Kültür Merkezi’nde zamanın kısa olması nedeniyle sadece bugün sergileyeceğiz” dedi.
 
Tören, Etkinliğinde dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ve İstanbul Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi, Erdoğdu Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi, Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi, Anadolu Görme Engelliler Derneği, Altı Nokta Görme Engelliler Derneği, Sakatlar Derneği öğrencilerinin hazırladıkları çeşitli gösterilerin ardından sona erdi.
(AÇ-BA-S) KARS/KAĞIZMAN (KHA) – ALİ ÇELİK


 

Önceki ve Sonraki Haberler
Digor Haber