Karslı çiftçiler yabancı plaka küpe istemiyor

Karslı çiftçiler yabancı plaka küpe istemiyor

Karslı çiftçiler, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün elinde hayvan küpesinin bitmesi nedeniyle çevre illerden gelen yabancı plaka küpeyi istemediklerini vurguladılar.

Kars Tarım ve Orman İl Müdürlüğü kent genelinde hayvan aşı ve küpeleme işlemine aralıksız devam ediyor. Müdürlüğün elinde küpelerin bitmesi nedeniyle Tarım ve Orman Bakanlığının talimatıyla çevre illerden yabancı plaka küpelerin getirilmesi bildirildi. Konuyla ilgili Digor Ziraat Odası Başkanlığına çok sayıda şikayet geldi.

Uygulamanın yanlış olduğunu savunan Digor Ziraat Odası Başkanı İsmet Hagi, yabancı plaka küpelerin Kars hayvanının kalitesine zarar vereceğini ifade ederek, “Bu mevsimde aşı ve buzağı küpelemeleri yapılıyor. Ancak Kars’ta küpe olmadığı için bakanlık çevre illerdeki küpeleri Kars’a göndererek sorunun çözümünü istemiş. Biz buna karşıyız çünkü Kars hayvanının marka değeri var. Erzincan küpesi, 24 plaka küpe kullanmak istemiyoruz. Bu konuda çiftçilerimizden bize çok sayıda şikayet geldi. Kars’ın marka değerini başka yabancı küpelerle bitiremeyiz. “36”nın gerçekten bir ismi, hayvan kalitesi var. Diğer bölgelerden gelen hayvan tüccarlarımız Kars hayvanı için geliyor. Bu hayvanlara yabancı bir küpe vurulduğu zaman bu hayvan değerini kaybedeceğiz. Bu konuyu Milletvekilimiz Adem Çalkın’a ileteceğiz, kendisinin de bir Karslı olması nedeniyle bu durumu kabul etmeyeceğini düşünüyorum. Başka şehirden gelen küpelerin Kars hayvanına vurulmasına karşıyız. Tarım ve Orman Bakanlığının yanlış uygulamasından dönmesini talep ediyoruz. 36 numaralı küpe bitmiş ise ihaleyle bunun teminin yapmak zor değil. Bu mevsimde sadece buzağı küpeleniyor bunu 20 gün sonra da yapabilmek mümkün.” dedi.

Kaynak:İbrahim Yavalak

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Önceki ve Sonraki Haberler