Karslı fırıncıdan "dev" çağrı!

Karslı fırıncıdan "dev" çağrı!

Kars'ta bir fırında yaklaşık 14 kilogram ağırlığındaki hamuru kullanarak dev pide hazırladı. 2 metre 20 santimlik pideyle "Evde Kal" çağrısında bulundu.

Kars'ta bir fırında koronavirüs (Kovid-19) çağrısı yaparak üzerine haşhaş ve çörek otuyla "Evde kal Türkiye/Kars" yazarak hazırladığı pide açık artırmayla müşteriler tarafından satın alındı.

Kentte fırın işletmeciliği yapan Mustafa Kaya, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında, Ramazan ayı dolayısıyla pideye hazırladığı 2 metre 20 santimlik pideyle "Evde Kal" çağrısında bulundu.

Kaya ve çalışanlar yaklaşık 14 kilogram ağırlığındaki hamuru kullanarak dev pide hazırladı.

2 metre 20 santim uzunluğundaki fırın küreğinin üzerine aynı uzunlukta pide açan fırıncı ustaları, yeni tip koronavirüs kapsamındaki tedbirlere dikkati çekmek amacıyla pidenin üzerine haşhaş ve çörek otuyla "Evde kal Türkiye/Kars" yazısını yazdı.

Daha sonra pişirilen pide tezgaha konuldu. Pideyi gören müşteriler almak isteyince fırın işletmecisi pideyi açık arttırmaya sundu. Kars'ın plakası 36 liradan satışa çıkartılan pide 150 liradan alıcı buldu.

Fırın sahibi Mustafa Kaya,  koronavirüse dikkat çekmek için böyle bir pide hazırladıklarını ifade ederek, "Ustalarla birlikte 2 metre 20 santim pide hazırladık, Kovid-19'a dikkat çekmek için 'Evde Kal Türkiye/Kars' yazdık ve iş yerinin tezgahına koyduk. Beğeni toplayan pideyi müşterilerimiz açık artırmayla aldı." dedi.

Pideyi satın alan Tayfun Boy da "Evde Kal" yazan pideyi görünce dikkatini çektiğini ve komşularına da ikram etmek için satın aldığını ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler