Karslı İşadamlarına Tarım Semineri!

Karslı İşadamlarına Tarım Semineri!

Kars Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, KARSİAD üyesi işadamlarına kurumun verdiği destekleri anlattı.

Karslı İşadamlarına Tarım Semineri!

KAFKAS SANAYİCİ VE İŞADAMLARI DERNEĞİ (KARSİAD) ÜYELERİNE İL GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK KONULU SEMİNER

Kars Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, KARSİAD üyesi işadamlarına kurumun verdiği destekleri anlattı.

Dernek binasında gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında konuşan Düzgün; illerde kurulacak damızlık sığır işletmesi rekabet güçlerini geliştirmeye ve girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmaya yönelik nitelikli hizmet ve destekler sunarak, ekonomik ve sosyal kalkınmadaki paylarını artırmak amacıyla hizmet sunduğunu söyledi.

DOĞU ANADOLU PROJESİ KAPSAMINDAKİ İLLERDE KURULACAK DAMIZLIK SIĞIR İŞLETMESİ YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ

Düzgün ayrıca, “Amaç: Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca uygulanan Güneydoğu ve Doğu Anadolu projesi kapsamında büyükbaş hayvancılık işletmelerinin kurulması, et ve süt üretiminde verimlilik ile kalitenin artırılması ve bölgesel kalkınmanın sağlanması. Üreticilerin, etçi ve kombine ırklarla kuracakları damızlık amaçlı sığır işletmesi yatırımlarının desteklenmesine ilişkin uygulama esasları tebliği ile proje uygulama rehberi 2013 yılında yayınlanarak yürürlüğü girmiştir. İlimizin de yer aldığı Doğu Anadolu projesi kapsamında en az 50 baş en fazla 300 baş kapasiteye sahip projeli damızlık sığır işletme yatırımlarına, 2013-2015 yılları arasında hibe desteği uygulanması bulunmaktadır. Başvurular her ayın 1- 15‘ i arası İl Müdürlüğümüze bizzat yapılacaktır. İl müdürlüğümüzce uygunluğu kabul edilenler (projeler) Genel Müdürlüğe gönderilecektir.” şeklide konuştu.

KARSİAD Başkanı Sultan Murat Dereci ise dernek olarak gruplar halinde sektörlerle ilişkin bilgilendirme toplantıları düzenlediklerini belirtti. Firmalarımıza proje karşılığı sağlanan desteklerin çok önemli olduğunu bildiren Dereci, “Bu toplantıların daha anlamlı olması adına İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün’ü davet ettik. Kendileri düzenleyeceğimiz tüm toplantılara katılma konusunda bizlere fedakarlık göstereceğini beyan etti. Bu düşünce ve tutumlarından dolayı il Müdürlüğümüze sayın müdürümüz nezdinde teşe3kkür ediyoruz.KARSİAD olarak hedefimiz; üyelerimizin devlet imkanlarından yararlanmalarını sağlamak, kurumsal yapılarını geliştirmek, yurt içi ve yurt dışı ticari hacimlerini artırmaktır. Her geçen gün artarak büyüyen bir üye potansiyelimiz var. Yapmış olduğumuz programlar tüm üyelerimizce de değer görmekte. Bu durum bizleri son derece memnun etmekte.” diye konuştu.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler