Karslı öğrenciler Bilim Fuarında!

Karslı öğrenciler Bilim Fuarında!

Kars merkeze bağlı Çakmak Atatürk Ortaokulu öğrencileri 4006 TUBİTAK Bilim Fuarına katılarak Kars’ı temsil ettiler.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

17 proje ve 37 öğrenciyle 4006 TUBİTAK Bilim Fuarına katılan Çakmak Atatürk Ortaokulu, Kars’ın yerel kelimelerini, manilerini, Kars’a özgü bitkilerin matematiğini, Aş otu sabunu ve Kars’ta kaybolmaya yüz tutmuş düğün gelenekleri ile Kars yemeklerini İngilizce kitap haline getirdiler. Kars’ı bilimle buluşturup tanıtmaya çalışan öğrencilere öğretmenleri Sema Çelebiler, Irmak Özcan, Bağdağül Bulut, Devrim Ülğer, Özge Enç Kuş ve Dilek Demir destek verdi.

Yaklaşık 6 aylık çalışma sonucu 4006 TUBİTAK Bilim Fuarına katılan öğrencilerin proje gününe Kars Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Beyazoğlu, Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürü Tarkan Tarık Kocagöz ve Çakmak Atatürk Ortaokulu Müdürü Ersin Aras ile öğrenci velileri katıldı.

Şube Müdürü Beyazoğlu, öğrencilerin bilimle uğraşmalarının çok büyük gurur verici olduğu ve bu başarılarından dolayı kendilerini tebrik etti.

Müdür Kocagöz ise öğrencilere bilim dergisi hediye ederek, başarılarının devamını diledi.

karsli-ogrenciler-bilim-fuarinda!-(1).jpgkarsli-ogrenciler-bilim-fuarinda!-(2).jpgkarsli-ogrenciler-bilim-fuarinda!-(3).jpgkarsli-ogrenciler-bilim-fuarinda!-(4).jpgkarsli-ogrenciler-bilim-fuarinda!-(5).jpgkarsli-ogrenciler-bilim-fuarinda!-(6).jpgkarsli-ogrenciler-bilim-fuarinda!-(7).jpgkarsli-ogrenciler-bilim-fuarinda!-(8).jpgkarsli-ogrenciler-bilim-fuarinda!-(9).jpgkarsli-ogrenciler-bilim-fuarinda!-(10).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler