Karslı Öğrenciler KARSMATO’da buluşuyor

Karslı Öğrenciler KARSMATO’da buluşuyor

Sultan Alparslan Koleji, Karslı Öğrencileri KARSMATO'da buluşturuyor

 

Kars’ın eğitim kalitesine büyük katkıları olan Sultan Alparslan Koleji Karslı öğrencileri Kars Matematik-Türkçe Olimpiyatı’nda (KARSMATO) buluşturuyor. 6-7 Nisan tarihlerinde Sultan Alparslan Kolejinde yapılacak olan ve 4,5,6,7. Sınıf öğrencilerini kapsayan KARSMATO’da öğrencilere, 40 Matematik ve 20 Türkçe toplam 60 soru sorulacak.
 
Konuyla ilgili açıklama yapan Sultan Alparslan Eğitim Kurumları Müdürü Fatih Akaslan: “Kars’ da ki, ilk ve ortaokul öğrencilerinin temel ders dediğimiz Matematik ve Türkçe branşların da ki seviyelerini ve yorum kabiliyetlerini ölçmek, Matematiğin kolay bir ders olduğunu ve Türkçe’nin okuma ve yorumlamaya bağlı yapılabileceğini öğrencilerimize bir kez daha göstermektir. Öğrenciler günümüzde çeşitli sınavlara tabi tutuluyor. Eğer başarı sağlamak istiyorsak bu sınav sistemine uyum sağlamamız gerekiyor. Biz de Sultan Alparslan Koleji olarak öğrencilerimizin Kars genelinde kendi seviyelerini görmeleri için Kars Matematik - Türkçe Olimpiyatını düzenliyoruz. KARSMATO’ ya, Kars merkez ve ilçelerde bulunan tüm ilkokul ve ortaokul öğrencileri katılabilecek ve başvurular okulumuzun internet sitesinden, ayrıca bireysel olarak da okulumuza gelerek başvuru yapılabilecektir. Olimpiyatta sorulacak sorular; alanında uzman Matematik ve Türkçe Zümresinin titiz çalışmalarıyla hazırlanıyor.” dedi.
 
Akaslan ayrıca, “Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nden gerekli izinleri aldık. Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Yıldırım Alkış Bey’e böyle bir çalışma yapmayı planladığımızı söylediğimiz de kendisi çok memnun kaldı ve ellerinden gelen bütün desteği vereceklerini söyledi. Bu da bizi ayrıca çok mutlu etti.” diye konuştu.
 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler