Karslılar, Nevruz'dan Beklentilerini Açıkladı!

Karslılar, Nevruz'dan Beklentilerini Açıkladı!

Baharın müjdecisi olan Nevruz Bayramı’nı Karslı vatandaşlar; huzur, barış ve beraberlik temennisiyle bekliyor.

Nevruz Bayramı ile ilgili sorulara, ortak dille çağrıda bulunan Kars halkı, baharın beraberinde huzur, barış ve sükunet ortamı getirmesini istiyor. Son zamanlarda yaşanan üzücü olaylar nedeniyle büyük üzüntü yaşadıklarını kaydeden Kars Halkı, asıl baharın huzurla geleceğine inandıklarını dile getirdiler..

Bugün caddelerde mikrofon uzattığımız hemen hemen herkes Nevruz Bayramı’nın beraberinde ülkeye bahar getirmesi dileklerinde bulundular. Terörün her türlüsünü lanetlediklerini de ifade eden Karslılar, huzura ulaşmanın yolunun ancak birlik ve beraberlikten geçtiğinin hatırlatmasını da yaptılar.

“Nevruz Bayramı’nda tek duamız Türkiye’mizde, bu güzel ülkemizde birlik olsun.” diyen vatandaşlardan sadece bir tanesi 60 yaşındaki Ekrem Akbaba, dillerden duaların eksik edilmemesini ve herkesin daha hassas davranmasını istedi. Ekrem Amca, “Ülkemiz için baharla birlikte yeniden barış, kardeşlik ve huzur gelmesi için dua edeceğiz. Bize barış gerekli, bize kardeşlik gerekli ve bize huzur gerekli. Hepimiz kardeşiz bu ülkeyi bölmek, parçalamak ve yok etmek isteyenlere hiçbir zaman fırsat vermeyeceğiz. Hepimiz daha duyarlı davranarak, birliğimize göz dikenlerin yüzünü güldürmeyeceğiz.” sözleri ile duygularını dile getirdi.

Netice itibariyle, dondurucu soğuklarına rağmen büyük zorluklara göğüs geren Kars halkının içi, görünen o ki baharla değil, huzurla ısınacak. kha

Önceki ve Sonraki Haberler