Karslılar Yapılan Hizmeti Görmeli

Karslılar Yapılan Hizmeti Görmeli

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, il merkezinde devam eden ve adeta şantiyeye dönen şehrin birçok noktasında ki alt ve üst yapı çalışmalarıyla, Kars'ın 2050 yılına dönük sorunlarına hep birlikte parmak bastıklarının öneminde değindi.

 

Hükümetin ve Belediyenin Kars’a yaptığı hizmetler ve yatırımlarla genelde alt yapı hizmetleri olmak üzere Kars’ın çehresinin değişmeye başladığının altını çizen Bozkuş, “Göreve geldiğimiz günden bu yana kadar hükümetimiz ile birlikte Kars halkına sözünü verdiğimiz projelerimizi hazırladık. Bu projelerin ödeneklerini sağladık. Bu günde tek tek hayata geçiriliyor. Kars değişiyor ve değişmeye de devam ediyor. Kars Barajı, Bakü -Tiflis - Kars Demir İpek Demir Yolu, duble yollar, hayvan pazarı, Kars’ın 30 Ekim itibariyle ortadan kalkacak olan su sorunu, alt ve üst alt yapı çalışmaları, asfaltın yanı sıra sayısız hizmetler ve yatarımlar tek tek hayata geçiriliyor. Bu zamana kadar hizmetlerimiz genel olarak yeraltında sürdü. Bunlar halkımız ve bazı önyargılı vatandaşlarımız tarafından görülmedi ve anlaşılmak istenmedi. Artık insanların fikirleri ve beyin yapılarında birtakım değişikliklerin olması lazımdır. Gerçeklerin her kes tarafından kabul edilmesi gerekir. Bu mesajı vermek istiyorum ve şunun da altını önemle çizerek söylüyorum ki yapılan her tesis ve hizmet, kim tarafından yapılırsa yapılsın, Karslının lehine olan bir yatırım olduğu için her kesin sahip çıkması gerekir. Birlikte sahip çıkarsak hepsi korunur. Yapılan hizmetlere sahip çıkmak en büyük yatırımdır.” dedi.  

 

KARS HALKI, HAK ETTİĞİ HİZMETLERİ ALMAYA DEVAM EDECEK

 

Kars için yapılan hizmetlere hep birlikte sahip çakılarak korunması gerektiğine ve Karslıların hak ettiği hizmetleri almaya devam edeceklerine de vurgu yapan Bozkuş, daha sonra şunları söyledi.

 

“Hükümetimiz ve Belediyemiz tarafından sürdürülen hizmetler ve yatırımlarla Kars halkı hak ettiği hizmeti almaya devam edecektir. Ayrıca Kars’ta yaşayan her kişi adına gelen para kuruşu kuruşuna Karslılar adına ileriye dönük ve hizmet olarak geriye dönecek ve dönmeye devam edecek. Diğer bir önemli konu ise bu tesisleri yapmak ve bu hizmetleri sunmak ve arkasından Karslı hemşerilerimizden şunu istiyoruz. ‘bu hizmetlere sahip çıkarak birlikte koruyalım.’ Örneğin imkânlarımız ölçüsünde caddelerimizi en mükemmel şekilde asfaltlıyoruz. Tüm uyarılarımıza rağmen ağır tonajlı bir araçlar bu yollardan geçtiği zaman henüz tamamlanmamış olduğu için bozuluyor. Ayrıca buna göre de asfalt çalışmalarımız ile birlikte eş zamanlı olarak kaldırımlarımızı da yapmaktayız. Cadde ve sokaklarımızı temiz tutmuyoruz. Çöp araçlarımız düzenli olarak önceden belertilen saatlerde çöpler, alıyor. Ama buna uyulmuyor. 30 Ekimde su sıkıntımız sona erecek. Hiç olmasa bu zamana kadar şebeke suyunu düzenli bir şekilde kullanalım bu su ile halı ve araçlarımızı yıkmayalım. Çünkü 30 Ekim’de Kars halkı 24 saat içilebilir kalitede arındırılmış temiz su kullanabilecek. Yani yerel yönetim olarak hizmetlerin hayata geçmesi için teknik anlamda bütün imkan ve enerjimizi kullanıyoruz. Bu nedenle de elzem ihtiyaçlarımız olan Asfalt makinesiyle birlikte bordür ve parke taş makineleri kurarak sıcak asfalt ile birlikte kendi bordürümüzü kendimiz üretmeye başladık.

 

KARS’IN 2050 YILINA DÖNÜK SORUNLARINA HEP BİRLİKTE PARMAK BASTIK.

Bütün bu hizmetlerin hayata geçmesi için teknik anlamda bütün varlığımızı verdik ve bütün tesisler kuruldu. Göreve geldiğimiz günden bu yana da Kars’ın yerel bazdaki sorunlarını çözüyoruz. Ve diyoruz ki Karslı tüm hizmetlerin en güzeline layıktır. Bundan sonra ne olacak? Bundan sonra asfalt çalışmaları devam edecek, kaldırımlar yapılmaya devam edecek, TOKİ planlandığı gibi şehre girecek, Eski Belediye Hizmet Binası yapılacak. Sayın Başbakanımıza sunduğumuz 200 Milyar tutarında ki projenin birinci etabı olan Millet Bahçesi, İstikam Çay Bahçesi ve Ordu Caddesi üzerinde ki sokak sağlıklaştırması çalışmaları devam edecek.

KARS HALKI BİZE İNANSIN!

Bunların hayata geçirileceğine Kars halkının inanmasını istiyoruz. Biz hizmet etmek için bu göreve geldik. Yetimin hakkına herhangi bir şekilde haram getirmek için gelmedik. Bütün bunların yanı sıra Kars’a bundan gayrı nasıl hizmetler sunulabilir bunların peşindeyiz. Bunların içerisinde çok önemsediğim mezarlık projesidir. Bütün bu projeler bizlerin, sizlerin ve Karslıların birlikte hayata geçireceğimiz eserleri olacaktır. Kars’ın 2050 yılına dönük sorunlarına hep birlikte parmak bastık. Projelerimizi hazırladık ve ödeneklerini de sağladık. Çünkü yapılan hizmetlere sahip çıkmak en büyük yatırımdır.”

 

yes.20110907104338..jpg

 

yes.20110907104718..jpg

 

 

Tacettin Durmuş

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler