Karsspor’un rakibi 14 Eylül’de belli olacak

Karsspor’un rakibi 14 Eylül’de belli olacak

Kars'ı Türkiye kupasında temsil edecek olan Karsspor'un rakibi 14 Eylül'de çekilecek olan kura ile belirlenecek.

 

2012-2013 Sezonu Türkiye Kupası 1. tur kuraları, İstanbul’da 14 Eylül günü saat 14.30’da çekilecek. Yayıncı kuruluş A Haber tarafından canlı olarak yayınlanacak kura çekilişine 3. Lig’de yer alan 54 takım ile profesyonel liglerde temsilcisi olmayan illerden 32 Bölgesel Amatör Lig (BAL) takımı katılacak.
 
Amatör Spor Kulüpleri (ASKF) Kars İl Başkanı Burhan Taş’tan alınan bilgilere göre, Türkiye Kupası 1. tur müsabakaları, bölgesel olarak oluşturulacak gruplarda tek maç eleme usulüne göre oynanacak.
 
Bu sezon Türkiye Kupası, 81 ili temsilen toplam 156 takımın katılımıyla ve “Türkiye Kupası Türkiye’yi Kucaklıyor” sloganıyla oynanacak. Ayrıca bal ligine katılacak olan takımlara federasyonun yapacağı katkıda belirlendi
 
BÖLGESEL AMATÖR LİG’E BÜYÜK DESTEK
Türkiye Futbol Federasyonu tarafından bu sezon üçüncü kez uygulanacak olan Bölgesel Amatör Lig’e katılacak kulüplere Türkiye Futbol Federasyonu tarafından verilecek destek paketi belirlendi.
 
Bu sezonki en önemli yeniliklerden biri, BAL takımlarına ödenecek ulaşım ve konaklama katkı payı olacak. Bölgesel Amatör Lig’de yer alan takımların Belediye ve Büyükşehir Belediye sınırları dışında oynayacakları deplasman maçları için, karayolu ile gidilen her kilometre başına 1.5 TL katkı payı ödenecek.
 
ULAŞIM VE KONAKLAMA MASRAFLARINA CİDDİ KATKI
Ulaşım katkı payının yanı sıra, tek yönde 200 kilometre ve üzerindeki mesafeye deplasmana gidecek takımlara ayrıca konaklama desteği olarak 1000 TL katkı payı verilecek.
 
Bunun yanı sıra lige katılacak takım başına 10 bin liralık maddi yardım yapacak olan Türkiye Futbol Federasyonu ayrıca her kulübe aylık 400 liradan 4 bin 800 liralık antrenör desteği de sağlayacak.
 
TAKIM BAŞINA DESTEK RAKAMI 35 BİN LİRAYA ULAŞACAK
Ayrıca BAL mensubu her takımın 24 oyuncusu ve 1 teknik adam için yaptırılacak sezonluk ferdi kaza sigortası da TFF tarafından karşılanacak. Böylece her takıma yapılan destek miktarı 35 bin lirayı bulacak.

Önceki ve Sonraki Haberler