KARS'TA 10 GÜNDÜR YAĞAN YAĞMUR KÖYLÜLERİ MAĞDUR ETTİ

KARS'TA 10 GÜNDÜR YAĞAN YAĞMUR KÖYLÜLERİ MAĞDUR ETTİ

Son 10 gündür Kars'ta etkili olan yağmurlar köylüleri mağdur etti. Tarlalarının sürmek için traktörleriyle arazilerine gitmek isteyen köylülerin traktörleri çamura battı. Traktörü çamura batan köylünün yardımına komşuları yetişti.

Kars'ın Susuz ilçesine bağlı 130 haneli 650 nüfuslu Porsuklu köyünde yaşayan vatandaşlar yağmurlardan tarlalarına gidemez oldu. 

Kars'ta 10 gündür etkili olan yağmurlar nedeniyle tarlalarını ekemeyen Porsuklu köyü sakinleri yetkililerden köy giriş ve çıkış yollarının yapılmasını istediler. 

Porsuklu Köyü Muhtarı Orhan Şutanrıkulu, yağmurlardan köylülerin perişan olduğunu söyledi. 

Muhtar Şutanrıkulu, "Köyümüzün giriş ve çıkışları çamur deryasına döndü. Özellikle köy çıkışında bulunan tarlaya gitmek için kullandığımız yol gerek TELEKOM'un gerekse DSİ'nin çalışmalarından dolayı berbat oldu. İşte gördüğünüz gibi traktörlerimiz batmış, çıkartamıyoruz" dedi. 

"SİYASET YAPMIYORUZ" 

Muhtar Orhan Şutanrıkulu, "Biz siyasetçi değiliz, yapalım. Biz köyümüze hizmet istiyoruz. Başka bir düşüncemiz yok. Şu anda çok mağduruz. Köylü araziye çıkacak. Gidemiyor. Traktörlerimiz batmış çamura. Kepçe getirip çıkartacağız. Bir kepçe vardı ilçede onu da almışlar. Yetkililere gittiğimizde bizlere para yatırın götürün kepçeyi çıkartın traktörünüzü dediler" diye yakındı. 

"DEVLET BÜYÜKLERİ BİZE SAHİP ÇIKSIN" 

Kars'a 45 kilometre uzaklıkta olan Susuz'a bağlı Porsuklu Muhtarı Orhan Şutanrıkulu devletin kendilerine sahip çıkmasını istedi. 

Şutanrıkulu, "Devlet büyüklerimizden yardım istiyoruz. Bize sahip çıksınlar, yollarımız yok. Yağmurlar köy giriş çıkışlarını kullanılamaz hale getirdi. Köylü perişan, yaz aylarına gireceğiz daha birçok arazimiz ekili değil. Biz de insanız. Bizlerin de yaşamaya hakkı var. Bize 3. sınıf vatandaş muamelesi yapılması" diye feryat etti. 

Yaklaşık 5 traktörün çamura battığı Porsuklu köyünde köylüler birbirlerine yardım ederek traktörlerini çıkarttı. Saatler süren çalışmalar sonucunda çamurdan traktörlerini çıkartan köylüler tarlalarına gitmekten vazgeçerek geriye döndüler. 

Önceki ve Sonraki Haberler