Kars'ta 120 Başlık Süt İnekçiliği İşletmesi Kuruldu

Kars'ta 120 Başlık Süt İnekçiliği İşletmesi Kuruldu

TKDK Koordinatörlüğü, IPARD Program kapsamında uygulanan proje kapsamında Ercan Kaptan adlı genç girişimciye yatırım tutarı 2 Milyon 957 bin TL olan ve yüzde 65 olan oranında 1 Milyon 922 Bit TL destek verdi.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com

35 yaşındaki Ercan Kaptan, TKDK’dan aldığı destekle, 120 başlık süt inekçiliği işletmesi kurdu. Kaptan işletmesinin inşaatının yüzde 97 oranından tamamladığını söyledi. Mesleğinin inşaat mühendisliği olduğunu söyleyen genç girişimci, Doğuda ilk ve tek olacak işletmesinin süt ve süt ürünleri üreten mandıralara soğuk zincir üzerinden süt sağlayacağını belirtti.

Aynı zamanda inşaat mühendisi olarak Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Koordinatörlüğüne proje çizim desteği veren Kaptan, ‘Neden bende bu desteklerden bende faydalan mayayım” diyerek işe koyuldu.

Kaptan, TKDK’ya geçtiğimiz yıl Haziran ayında başvuruda bulunduktan sonra, Eylül ayında sözleşme yapılığını beliren Kaptan: “İşletmemizde 120 baş süt ineği besleyeceğiz. Üreteceğimiz sütü hijyenik ortamda sapık zincir koşullarında il merkezinde faaliyet gösteren mandıralara süt sağlayacağız. Çukurova Üniversitesi İnşaat Fakültesinden 2004 yılında mezun oldum. Soğuk hava deposu ve makine ekipmanı ve tüm inşaat için 1 milyon 922 bin TL destek aldık. 4 kardeşin en küçüğüyüm. Zaten köylüyüz. Annem ve Babam halen köyde oturuyor. İşletmemiz faaliyete geçtiğinde aile ferleri dışında ilk etapta 5 kişiye de iş imkanı sağlayacağız. Selim Büyükdere köyünde oturuyorum. Artık Kars ve çevresinde geleneksel yöntemlere yapılan çok küçük ölçekli ahır hayvancılığına bir son verilmeli. Bundan böyle devletimizin ilgili kurumları aracılığıyla verdiği desteklerden bölge insanının faydalanması gerek. İnşasında son gelinen tesisimiz Doğu’da bir örnek olacak. Ben işletmemizin yöre insanı için çok güzel bir örnek olacağına inanıyorum.” Dedi.

SÜT İNEKLERİ İÇİN SERKA’YA PROJE SUNACAK

120 başlık süt inekçiliği tesisinin yüzde 97 oranında tamamlandığını dile getiren genç girişimci Ercan Kaptan, süt ineklerini edinmek içinde kısa adı SERKA olan Kars Ardahan Ağrı ve Iğdır Kalkınma Ajansı’na proje sunacağını söyledi. Doğu’da ilk ve tek olacak işletme ile kalkınma ajansının desteğini alacağına inandığını da ifade eden Ercan Kaptan, geçimini tarım ve hayvancılıktan sağlayan yöre halkının, devletin ilgili kurumları aracılığıyla verdiği her türden desteklerden faydalanmaları önerisinde bulundu.

Kaptan, ayrıca TKDK Kars Koordinatörü Berkay Çelik ve Selim Belediye Başkanı Coşkun Altun’a da desteklerinden dolayı teşekkür etti.

karsta-120-baslik-sut-inekciligi-isletmesi-kuruldu-(1).jpgkarsta-120-baslik-sut-inekciligi-isletmesi-kuruldu-(2).jpgkarsta-120-baslik-sut-inekciligi-isletmesi-kuruldu-(4).jpg

karsta-120-baslik-sut-inekciligi-isletmesi-kuruldu-(3)-001.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler