Kars’ta 2 Özel Okul, 8 Dernek ve 1 Vakıf Kapatıldı

Kars’ta 2 Özel Okul, 8 Dernek ve 1 Vakıf Kapatıldı

Kars Polisi, il ve ilçelerdeki bazı vakıf dernek ve özel okulların kapısına kilit vurdu.

OHAL kararnamesi yayımlandı. Kararnameyle Ülke genelinde 35 sağlık kuruluşu, 19 sendika, 15 vakıf yükseköğretim kurumu, bin 229 vakıf, dernek, özel okullar, liseler, üniversiteler ve özel kurumlar kapatıldı. 

Ülke genelinde olduğu gibi Kars’ta da kapatılan kurum ve kuruluşlar arasında, özel Türk okulu olarak faaliyet gösteren, Özel Sultan Alparslan Eğitim Kurumları Burhanattin Akhan İlkokulu ve Özel Temel Lise statüsünde olan Özel Kars Orhangazi Temel Lisesinin kapısına bugün itibariyle kilit vuruldu.

Ayrıca Kafkas İlim ve Eğitim Vakfı, Kafkas Sanayici ve İşadamları Derneği, Ay Işığı Eğitimciler Derneği, Kars Hanımeller Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Kars İli Memurlar Derneği, Kars Harakani Eğitim ve Kültür Hizmet Derneği, Sarıkamış Eğitim Gönüllüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Kars Kağızman Eğitim Gönüllüleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği ile Kars Karadenizliler Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği de kapısına kilit vurulan dernek ve vakıflar oldu.

Fetullah Gülen Cemaatine ait olduğu ileri sürülen ve Kars'ta eğitim öğretimini sürdüren adı geçen iki okul maliye ve polis ekiplerince yapılan denetim ve tutanaklar sonucunda kapatılarak mühürlendi. İki okulun yanı sıra bazı öğrenci yurtlarının da kapatıldığı edinilen bilgiler arasında yer aldı. Sabah saatlerinde okullara giden polis, milli eğitim şube müdürleri ve milli emlak müdürlüğü ekipleri okullara atanan kayyum görevlileri ile görüşerek okulların içerisinde bulunan demir baş sayımı yapıldı ardından okullara ait evraklara el konularak okullar mühürlendi.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler