Kars'ta 2014 Yılı Çiftçi Eğitim Programları!

Kars'ta 2014 Yılı Çiftçi Eğitim Programları!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın; tarımsal yeniliklerin yaygınlaştırılması, çiftçilere tanıtımı ve Araştırma-Yayım- Çiftçi Bağının Güçlendirilmesi amacıyla Kars İl Müdürlüğü çiftçilerle bir araya geliyor.

Kars'ta 2014 Yılı Çiftçi Eğitim Programları!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın; tarımsal yeniliklerin yaygınlaştırılması, çiftçilere tanıtımı ve Araştırma-Yayım- Çiftçi Bağının Güçlendirilmesi amacıyla Kars İl Müdürlüğü çiftçilerle bir araya geliyor.

2014 yılının derecik Köyündeki ilk programına Gıda, Tarım ve Hayvancılık Kars İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, İl Müdür Yardımcısı ve Şube Müdürleri de katıldı.

Dr. Hüseyin Düzgün, toplantının; Tarımsal Yeniliklerin Yaygınlaştırılması, Bitkisel ve Hayvansal Üretim Konularında Yaşanan Sıkıntılar ve Bunların Çözümü” ile ilgili olarak yapıldığını söyledi. Düzgün, “İl Müdürlüğümüzde çalışan Yayım Personeli ve köylerde görev yapan Tarım Danışmanları ile işbirliği yapılarak düzenlenen eğitim ve yayım çalışmalarının çiftçimize çok faydalı bir hizmet olacağını belirtti. Çiftçilerimizin yaşadıkları sıkıntıları çözmek için elimizden geleni yapacağını, ayrıca iş yoğunluğumuzun bir nebze azaldığı bu dönemde çiftçilerimize yönelik Merkeze bağlı köylerimizde günde 2-3 köyümüzde bu eğitimleri yapacağız.” dedi.

Çiftçi eğitim programları kapsamında ilk gününde merkez bağlı 3 köye gidildi. Bunlardan Kars merkez köylerinden Halefoğlu Köyü’nde düzenlenen programda “Yem Bitkileri Yetiştiriciliği, Şarbon ve Brucella Hastalığı” konularına yer verilmiştir. Eğitim programlarından bir diğeri ise Merkez Derecik Köyünde düzenlendi. Bu eğitimde çiftçilere, “Yem Bitkileri Ekilişi, Suni Tohumlama ve Şap Hastalığı” konuları bilgiler verildi, çeşitli broşür ve tanıtım kitapçıkları dağıtıldı, çiftçilerin soruları cevaplandırıldı.

Son olarak Merkez Subatan Köyü’nde verilen eğitimde “Suni Tohumlama ve Tarımsal Desteklemeler” üzerine bir sunum gerçekleştirildi. Çiftçilerin tarımsal desteklemelere başvuru süreci hususunda dikkat etmesi gereken noktalar vurgulandı. Verilen eğitimler ile çiftçilerde farkındalık sağlandı.

Müdürlük tarafından düzenlenen eğitim programlarına ara vermeden devam edileceği belirtildi.kha

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler