Kars'ta 25 teknik personele NETCAD eğitimi verilecek

Kars'ta 25 teknik personele NETCAD eğitimi verilecek

Kars’ta çeşitli kurumlarda çalışan 25 teknik personele Temel Projelendirme, Coğrafi Bilgi Sistemi ve Uzaktan Algılama Eğitimi (NETCAD) verilecek.

Tacettin DURMUŞ / KARS MANŞET

Kars Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce hazırlanan, Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) tarafından desteklenen, kısa adı (NETCAD) olan Temel Projelendirme, Coğrafi Bilgi Sistemi ve Uzaktan Algılama Eğitimleri başladı.

Önceki gün başlayan eğitimlerde, ilimizde faaliyet gösteren kurum ve kuruluşların kapasitelerinin artırılmasının hedeflendiği bildirildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, Kars İl ve ilçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerinde toplam 25 teknik personele 15 gün süre ile Temel Projelendirme, Coğrafi Bilgi Sistemi ve Uzaktan Algılama Eğitimlerinin verildiğini belirtti.

Müdür Düzgün açıklamasında: “NETCAD Temel Projelendirme, Coğrafi Bilgi Sistemi ve Uzaktan Algılama eğitimiyle kurumumuzun görev alanına giren tarımsal üretim alanlarının kayıt ve kontrol altına alınması, destekleme primlerinin yatırılması gibi iş ve işlemlerin daha sağlıklı ve hızlı yapılması sağlanmış olacaktır.” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler