Kars’ta 43 Kilometre Yol Çalışması!

Kars’ta 43 Kilometre Yol Çalışması!

Kars’tan 45 kilometre uzakta olan ve UNESCO Dünya Miras Listesine giren Ani Ören Yeri’nin Kars ile bağlantılı olan yolu yapılıyor.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Kars Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü tarafından Kars’ın çeşitli yerlerinde yol yapım çalışmaları aralıksız sürüyor. Ekipleri tarafından Kars’a 45 kilometre uzaklıkta bulunan Ani Ören Yeri yolunun 43 kilometresi için asfalt çalışmalarını başlattı.

Vali Rahmi Doğan ise yazın gelmesi ile birlikte yol çalışmalarına başladığını söyledi.

Vali Doğan, hem İl Özel İdaresi olarak hem de Ulaştırma Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü olarak yol çalışmalarının devam ettiğini kaydederek, “Sayın Bakanımızın daha önceki açıklamalarında da ifade ettiği gibi Karayolları Genel Müdürlüğü İl sınırları içerisinde, Belediye sınırları içerisinde bazı yolların Karayolları ağına alınarak asfaltlamaya başladı. Bu çalışma bu yıl içerisinde tamamlanacak. Yaklaşık 50 Milyon TL’lik Belediye sınırları içerisinde Ulaştırma Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü sıcak asfalt çalışması yapacak ve bu ciddi anlamda şehrimizin trafiğine ulaşıma katkı sağlayacak. Tabi İl Özel İdaresi olarak da biz biliyorsunuz grup yolların ihalesini yaptık. Onlar da Pazartesi gününden itibaren sıcak asfalt dökmeğe başlayacaklar. ‘Bu yıl Kars’ı şantiyeye çevireceğiz’ demiştik, Kars’ın gerçekten her tarafında iş makineler, kamyonlar çalışıyor. Bu yılın sonuna doğru inşallah Kars farklı bir yüzüyle Karslılara hizmet verecek.” dedi.

Kars-Ani Ören Yeri yolunun tamamlanması ile birlikte diğer çalışmalar olacağını da dile getiren Vali Doğan, “Asfalt çalışması bittikten sonra etrafın güzelleştirilmesi, yeşillendirilmesi çalışmaları da devam ediyor. Ama mevsim müsaitken hızlı bir şekilde asfaltımızı dökmek istiyoruz çünkü sezon çok kısa. Kısa olduğu için de paramız olsa bile işi yapmakta zorluk çekiyorduk. O yüzden bu yıl kışın iyi çalıştık, projelerimizi hazırladık, ihalelerimizi yaptık, her şeyimiz hazır ve sıcak asfalt dökmeğe de başladık. İnşallah Kars’a güzel bir hizmet olacak.” diye konuştu.

Aralıksız süren çalışmalardan memnun olan sürücüler, çalışmalardan menün olduklarını dile getirerek, “Eskiden bu yol çok kötüydü. Araçlarımız sürekli bu yollardan dolayı tamir görmesi gerekiyordu. Ama çalışmalar başladı, inşallah en kısa sürede tamamlanır.” dediler.

kars’ta-43-kilometre-yol-calismasi!-(5).jpgkars’ta-43-kilometre-yol-calismasi!-(1).jpgkars’ta-43-kilometre-yol-calismasi!-(2).jpgkars’ta-43-kilometre-yol-calismasi!-(3).jpgkars’ta-43-kilometre-yol-calismasi!-(4).jpgkars’ta-43-kilometre-yol-calismasi!-(6).jpgkars’ta-43-kilometre-yol-calismasi!-(7).jpgkars’ta-43-kilometre-yol-calismasi!-(8).jpgkars’ta-43-kilometre-yol-calismasi!-(9).jpgkars’ta-43-kilometre-yol-calismasi!-(10).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler