Kars’ta 7 kimsesizin konaklama ihtiyacı gideriliyor

Kars’ta 7 kimsesizin konaklama ihtiyacı gideriliyor

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 81 ilde olduğu gibi Kars’ta da kimsesizlerin konaklama ihtiyaçlarını gideriyor.

Tacettin DURMUŞ

Bakanlık 2020 yılında Ülke genelinde 2 bin 454 kişinin konaklatılması sağlandı. Bunlardan 7 tanesi de ilimizde Kars Valiliği Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde konaklatıldı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, “Evsizlerin Konaklatılması Projesi” kapsamında 81 İl Müdürlüğünün, kimsesizlerin konaklama ihtiyaçlarını giderdiği bilgisini paylaştı.

Bakan Selçuk yaptığı açıklamada; proje kapsamda oluşan giderlerin Bakanlık tarafından gönderilen yaklaşık 6 milyon TL kaynak ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca karşılandığını söyledi.  Bakan Selçuk ayrıca 2017 - 2020 yıllarında “Evsizlerin Konaklatılması Projesi” kapsamında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına aktarılan kaynağın 10 milyon TL’yi geçtiğini bildirdi.

Evsizlerin COVİD-19 salgını gözetilerek yapıldığını da belirten Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk; “Kış mevsiminin etkisinin göstermeye başladığı bu günlerde kimsesiz ve evsizlerin konaklaması önem arz ediyor. Bakanlığımız 2020 yılında evsizler için 6 Milyon liraya yakın kaynak aktardı. “Evsizlerin Konaklatılması” projesi ile 81 İl Müdürlüğü kimsesizlerin konaklama ihtiyaçlarını giderdi. Ekiplerin çalışmaları hızla devam ederken vatandaşlardan gelen ihbarlar da özenle değerlendiriliyor. Bu kişilere ulaşmak için her türlü gayreti il müdürlüklerimiz de gösteriyor. COVİD-19 hastalığının en çok etkileyebileceği kesimler arasında bulunan evsiz, mekânsız ve kimsesiz kişilerle ilgili hali hazırda devam etmekte olan “Evsizlerin Konaklatılması” projesini “Koronavirüsle Mücadele Kapsamında Evsizlere Konaklama Projesi” olarak güncelledik. Bu proje kapsamında illerde evsiz, mekânsız ve kimsesiz kişilerin tespit edilerek ülke genelinde toplamda 2 bin 454 kişinin konaklatılmasını sağladık. Konaklatılan kişilerin temizlik, sağlık, temel gıda, giyim ve diğer ihtiyaçları da giderildi. “ dedi.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler