Kars’ta adres bulma karmaşası son bulacak!

Kars’ta adres bulma karmaşası son bulacak!

Kars Belediyesi, il merkezindeki kapı numaralarını güncelleyerek, yıllardır yaşanan büyük bir karmaşayı ortadan kaldırmak için çalışma başlattı.

Tacettin DURMUŞ

Bu çalışma ile şehirdeki adres bulma karışıklığının giderilmesi amaçlanırken, mücavir sınırlar içerisinde bulunan 23 mahallenin kapı numarataj plakalarının, modern tasarımı yapılarak montajına başlandı.

Kars Belediyesinden yapılan açıklamada, ilk etapta Şehitler Mahallesi ve Ortakapı Mahallesinde toplamda 2 bin 500 adet plaka montajı ve fotoğraflandırılmasın tamamlandığı belirtildi. Yapılan açıklamada; 30 Ekim, Alparslan, Atatürk, Aydınlıkevler, Bahçelievler, Bayrampaşa, Bülbül, Cumhuriyet ve Fevzi Çakmak mahallerinde de olmak üzere toplamda 9 mahallede 5 bin 500 adet plaka montajının yapılmakta olduğu belirtildi.

Yapılan açıklamada ayrıca ;”22.11.2021 sözleşme tarihli Kars İli Merkez İlçesi Genelinde Adres Bilgi Sistemi Verilerinin Güncellenmesi, Kapı Numara Levhası, Direk ve Duvar Tipi Tabelaların Üretilerek Yerine Montajı ve Haritalandırılması İşine Ait Mal Alım İşi 26.11.2021 tarihli yer teslimi ile başlamış olup, il merkezi genelinde yapılan saha çalışması sonucu tüm yapılar yerinde incelenmiş, hatalı olan kapı numaraları düzeltilerek güncellemesi yapılmış ve MAKS (Mekânsal Adres kayıt Sistemi)’ne entegre edilmiştir. Çalışmalarımız titizlik ile devam etmektedir.”denildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler