Kars'ta Afete Karşı Eğitim Seminerleri Devam Ediyor

Kars'ta Afete Karşı Eğitim Seminerleri Devam Ediyor

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ‘Afete Hazır Türkiye Projesi’nin Milli Eğitim Bakanlığı ile imzaladığı protokolle okullardaki çalışmalar her yıl olduğu gibi bu yıl da start aldı.

Okullarda öğrencilere yönelik verilen ‘Afete Hazır Okul Projesi’ eğitimleri yeni eğitim yılı ile birlikte her sene olduğu gibi Kars’ta da 7 ilçeye düzenlenen eğitimlerle devam ediyor. 2016-2017 eğitim yılının başlamasıyla Kars İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından Kağızman, Arpaçay, Akyaka, Digor ilçelerinde tamamlanan eğitimler, bu hafta Sarıkamış ilçesi lise, ortaokul ve ilkokul düzeyinde okullarda gerçekleştiriliyor. Ayrıca edinilen bilgilere göre hafta sonu da Kars AFAD Müdürlüğü tarafından ilçeye ait 2 köyde de öğrencilere eğitimler verileceği öğrenildi

Eğitime katılan öğrenci ve öğretmenlere afet ve acil durumlarda yapılması gerekenler ve ülkemizi en çok sarsan afet türü olan depremden korunma, öncesi, esnası ve sonrasında alınması gereken tedbirler ve izlenecek yollara ilişkin bilgiler Kars AFAD Müdürü Oktay Aygan tarafından bizzat veriliyor. Afet ve acil durumlarla ilgili video sunumun da gerçekleştirildiği eğitim programları, broşür ve okullara afiş dağıtımı ile destekleniyor.

Yapılan açıklamaya göre Kars İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen eğitimler önümüzdeki haftalarda ise Susuz ve Selim ilçelerinde devam edecek.

karsta-afete-karsi-egitim-seminerleri-devam-edyor.jpegkarsta-afete-karsi-egitim-seminerleri-devam-edyor.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler