Kars'ta Ahilik Haftası Kutlanıyor

Kars'ta Ahilik Haftası Kutlanıyor

Kars’ta Ahilik Haftasının 30. yıldönümü kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Ticaret İl Müdürlüğü ve Kars Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) tarafından Valilik önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan etkinlik Küçük Sanayi Sitesinde devam etti.

Küçük Sanayi Sitesindeki etkinliğe Vali Yardımcısı Mehmet Halis Aydın, AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey, Ticaret İl Müdürü Adem Beyribey, Defterdar Senem Topal, İl Müftüsü Mehmet Genç, daire amirleri ve oda başkanları ile esnaflar katıldı.

Etkinlikte Ticaret İl Müdürü Adem Beyribey Ahiliğin önemini anlatarak; Ahilik 13. Yüzyılda Anadolu’da oluşan sosyal ve kültürel ortamda o dönemde Ahi Evran gibi Bilge kişilerin rehberliğinde “Fütüvvet” teşkilatının yapısı içerisinde kurulmuştur." dedi.

Beyribey yaptığı konuşmasını şöyle sürdürdü: "Medeniyet tarihine kültürümüzün armağan ettiği birçok değer vardır. Bu değerlerden biri de, varlığını yüzyıllar boyunca devam ettirerek, Müslüman-Türk toplumunun ekonomik, sosyal ve kültürel hayatını tanzim eden Ahilik kurumudur. İnsanlar arasındaki ticari ve toplumsal ilişkilerde; dürüstlük, güvenirlilik, iş ve meslek ahlakına saygı, hak ve hukuka riayet etme, saygılı, şefkatli, cömert ve güler yüzlü olma ilkeleri esas alan Ahilik sistemini uygulamayı bu günde tam anlamı ile başarabilirsek yaşadığımız birçok sorun kendiliğinden ortadan kalkacaktır. Bu vesileyle Ahilik Haftası kutlamalarının bu amaca hizmet etmesini diliyorum."

Milletvekili Selahattin Beyribey'in de bir konuşma yaptığı etkinlikte, Ahilik geleneğine göre sembolik olarak kuşak bağlama töreni gerçekleşti. Ahilik yemeği ikramı ve esnafların ziyaret edilmesiyle etkinlik sona erdi.  

karsta-ahilik-haftasi-kutlaniyor-(1).jpgkarsta-ahilik-haftasi-kutlaniyor-(3).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler