Kars'ta Amerikan Rüzgarı Esecek

Kars'ta Amerikan Rüzgarı Esecek

Kars Valisi Ahmet Kara, Ani Harabeleri'ndeki kazı çalışmalarının yavaş gitmesinden dert yanarak, Kültür Turizm Başkalığı kazı başkanlığının Müze Müdürlüğü'ne verildiğini fakat yeni bir çalışmayla, Amerikalı ekiple anlaşma yapıldığını söyledi.

 

Vali Kara, “Şimdiye kadar Kültür Bakanlığı Yaşar Çorulu diye bir Prof. veriyordu. Yaklaşık 100-150 bin lira da para ayırıyordu. O Prof. Hocamız da ekibiyle beraber geliyordu 20-30 gün arasında buralarda çalışma yapıp gidiyordu. Fakat bu yıl Kültür Turizm Başkalığı kazı başkanlığını bizim Müze Müdürümüze verdi. Yani Müze Müdürümüz şu anda azı heyetinin başkanı. Dolayısıyla Müze Müdürümüz kendi heyetini kurup çalışması lazım. Herhalde yağmurları bekliyordu. Şimdi gayet düzgün oldu. Havalar güzelleşti. Ben geçen senelere göre daha fazla kazı yapılacağına inanıyorum.” dedi.

 

ÖNCE KAZI BİTMELİ ARDINDAN RESTORASYON YAPILMALI

Ani Harabelerindeki kazının bitmesini beklediklerini de ifade eden Vali Kara, “Kazı bitmeden restorasyon hızlı gidemiyor. Restorasyon hızlı gitmeyince Ani perişan halde duruyor. Bundan da fevkalade üzüntü duyuyoruz. Burada 700 yıllık medeniyetten bahsediyoruz. Orada 700 yıllık bir medeniyet yaşamış ora kazılıp gün yüzüne tam olarak çıkartılamamış. Ya da yıkılan eserler yıkıntı halinde duruyor. Restore edip de turistlerin hizmetine sunamamışız. Bu bizim Kars olarak noksanımız, eksiğimizidir.” diye konuştu.

 

ANİ’DE KAZI VE RESTORASYON TAMAMLANSA KARS’A YILDA 1 MİLYON TURİST GELİR

Ani Harabeleri’ndeki kazı ve restorasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte Kars’a yılda 1 milyon turist getirmeyi amaçladıklarını da vurgulayan Vali Kara, “Sadece Anı kenti kazıp ve restorasyon tamamlamış olsa Kars 50-60 bin turist değil, 1 milyondan aşağı turist çekmez. Benim hedefim 1 milyondur.” dedi.

 

 

 

KHA

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler