Kars’ta anne sütü farkındalık çalışması!

Kars’ta anne sütü farkındalık çalışması!

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Kars İl Sağlık Müdürlüğü tarafından anne sütü farkındalık çalışması yapıldı.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Sarıkamış Kayak Merkezinde ortak bir çalışma yapan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Kars İl Sağlık Müdürlüğü “Anne Sütü Bebeğiniz İçin En İdeal Besindir” yazılı pankart hazırladı. Sporcular yazılı pankart ile kayak yaparak dikkatleri üzerine çekti.

Konuyla ilgili Kars İl Sağlık Müdürlüğü web sitesinde yapılan açıklamada, “Ülkemizde 1991 yılından beri anne ve çocuk sağlığı hizmetleri kapsamında çocuk sağlığının korunması, hastalıkların azaltılması, ölümlerin önlenmesi amacıyla diğer çocuk programlarıyla birlikte “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” yürütülmektedir. Bu kapsamda ilimizde “Anne Sütünün Önemi ve Emzirmenin Teşvikini” her ortamda dile getiriyoruz. Emzirmeye doğumdan sonra ilk yarım saat içinde başlanmalı ve ilk altı ay sadece anne sütü verilmeli. Altı aydan sonra iki yaş ve ötesine kadar tamamlayıcı besinlerle birlikte emzirmeye devam edilmelidir. Emzirmenin faydaları ek beslenme döneminde de devam etmektedir. Anne sütü en doğal, en taze ve bebeğe en uygun besindir.” denildi.

kars’ta-anne-sutu-farkindalik-calismasi!-(1).jpgkars’ta-anne-sutu-farkindalik-calismasi!-(2).jpgkars’ta-anne-sutu-farkindalik-calismasi!-(3).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler