Kars'ta Aşıklar Akademisi Hayatta

Kars'ta Aşıklar Akademisi Hayatta

Kars'ta aşıklık geleneğinin daha bilimsel şekilde icra edilmesi için hazırlanan Aşıklar Akademisi Projesi, Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) tarafından kabul edilerek hayata geçirildi.

Kars Belediye Başkanlığı’nın öncülük ettiği ve kente mevcut olan iki aşıklar derneğinin hazırladığı proje kapsamında bugün açıklara ilk dersleri verildi.

Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen Aşıklar Akademisi’ne Nazım Hikmet Tanrıkulu başkanlık edecek, akademide aşıklara akademisyenler tarafından bilgiler verilecek.

Tanrıkulu; “Aşıklar Akademisi’nin çok önemli bir başlangıç olacağını düşünüyorum. Burada bir birimizle beraber olacağız. Arkadaşlarımız birbirinden bilgi alış-verişi yapacak. Bilmedikleri şeyleri akademisyenler tarafından öğrenecekler” dedi.

Daha sonra söz alan Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş’ta Aşıklar Akademisi Projesi’nin Serhat Kalkınma Ajansı tarafından kabul edilerek hayata geçirildiğini söyledi.

Bozkuş; “Bu tür eksikliklerimizin giderilmesi için Kalkınma Ajansı’mıza iki derneğimiz adına müracaatımızı yaptık. Ve sonuçta bu proje kapsamını içerisinde biraz öncede ifade ettim. Kars Aşıklar Akademisi adı altında değerli hocalarımızın katkılarıyla ozanlarımız kendi eksikliklerini, kendi bildiklerini veya aktarmak istedikleri konuları daha doğrusu herkes istediği şekilde kendisini ifade edecek” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, hedeflerinin ileride Kars’ta Aşıklar Vakfı kurmak olduğunu da sözlerine ekledi.

Yapılan konuşmaların ardından derse geçildi. Karslı aşıklara dallarında uzman akademisyenler tarafından ders verildi. Aşıklar Akademisi’nde aşıklara 1 hafta süreyle ders verilecek.

a1.20130617154137..jpg

Önceki ve Sonraki Haberler