Kars’ta Aşıklar Buluşması

Kars’ta Aşıklar Buluşması

Kars'ta, Murt Çobanoğlu Aşıkları Koruma Derneği tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkıları ve Kars Belediyesi'nin destekleriyle Aşıklar Buluşması gerçekleştirildi.

 

Kars Namık Kemal Aşıklar Kültürevinde düzenlenen aşıklar buluşmasında, Kurban Bayramı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve 30 Ekim Kars’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 92. Yılı kutlama etkinlikleri de aşıkların sözlerine yansıdı.
 
Kars Namık Kemal Aşıklar Kültür evinde 27-28-Ekim tarihleri arasında Murat Çobanoğlu aşıkları koruma derneğinin düzenlemiş olduğu bayramda aşıkların halkla buluşması programı büyük ilgi gördü. Dernek başkanı Mahmut Karataş açılış konuşmasında şöyle dedi, “Bugün herkesin bayramı mübarek olsun. Üç bayramı bir arada kutluyoruz. Kurban bayramı, Cumhuriyet Bayramı ve Kars’ın Kurtuluş Bayramını kutluyoruz. Bu aşıkların buluşma programını kültür ve turizm bakanlığının kanalıyla yapıyoruz. Değerli üstatlarımız çalıp söyleyecekler. Program 2 gün devam edecek. Aşıklar ve değerli halk ozanları bu bayramda sizlerle birlikte olacaklar. Bu programda şarkılarımız, türkülerimiz, mahalli sanatçılarımız var, şairlerimiz şiirlerini sizler için seslendirecekler. Bu iki günümüzün birlik ve beraberlik içerisinde geçmesini temenni ediyorum” dedi.
 
Halkın ve öğrencilerin katıldığı program aşıkların türküleri, atışmaları ve koro şeklinde söyledikleri türkülerle coşturdular. Gece de devam eden program katılımcıların destekleriyle devam etti. Program sonunda katılımcılara plaketler verildi. Programa katılan öğrenciler adına duygularını dile getiren Kıymet Turan, “Hopa’da oturuyorum. Kars’a ikinci gelişim ilk defa aşıkların atışmasını dinledim. Çok doğal ve güzel bir gün. Program sonunda katılımcılara plaketler verildi. Programa katılan öğrenciler adına duygularını dile getiren Kıymet Turan, “Hopa’da oturuyorum. Kars’a ikinci gelişim ilk defa aşıkların atışmasını dinledim. Çok doğal ve güzeldi. Her şeyden önce böyle bir geleneğin devam ettirilmesine vesile olunması çok güzel. Kars’ı çok sevdik tarihi dokusu insanı büyülüyor. Sevgi ve barış içerisinde bit gün geçirdik. Kültürlerin buluştuğu, renklerin kaynaştığı dayanışma içerisinde olmaları her günün böyle bayram içinde geçmesini dilerim” dedi.
 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler