Kars'ta bazı araçlar kayarak devrildi, bazıları ise yolda kaldı

Kars'ta bazı araçlar kayarak devrildi, bazıları ise yolda kaldı

Kars'ta etkisini sürdüren kar yağışı ve tipi sürücülere zor anlar yaşattı.

Kars'ta önceki gün başlayıp gece ve dün sabah saatlerinde etkisini artıran kar yağışı aralıklarla etkisini sürdürüyor.

Zaman zaman tipiye dönen kar yağışı kent genelini beyaza bürürken özellikle görüş mesafesinin düşmesi ve yolun kayganlaşması sebebiyle kara yollarındaki sürücülere güçlük yaşattı.

Kars-Iğdır kara yolunda olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı araç sürücüleri ilerleyemeyip geri döndü, bazı sürücüler de güçlükle yola devam edebildi.

Söz konusu kara yolunun Hanlar Geçidi mevkisinde ise yoğun kar yağışı ve tipi sebebiyle sürücüsü henüz belirlenemeyen 76 AAB 489 plakalı tır kayıp kontrolden çıkarak orta refüje devrildi.

Aynı bölgede bir otomobil de yağış yüzünden kayıp yoldan çıkarak şarampole düştü. Kara saplanan aracın kurtarılması için ekipler çağrıldı. 

Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü ekipleri de yolun ulaşıma kapanmaması için kar küreme çalışması başlattı.

Öte yandan Kars İl Özel İdaresi ekipleri de ulaşıma kapanan Akyaka ilçesinde 2, Arpaçay ilçesinde 7, Digor ilçesinde 3, Kağızman ilçesinde 6, Selim ilçesinde 1 ve Susuz ilçesinde 7 olmak üzere toplam 26 köy yolunun ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

karsta-bazi-araclar-kayarak-devrildi,-bazilari-ise-yolda-kaldi-(1).jpgkarsta-bazi-araclar-kayarak-devrildi,-bazilari-ise-yolda-kaldi-(2).jpgkarsta-bazi-araclar-kayarak-devrildi,-bazilari-ise-yolda-kaldi-(3).jpgkarsta-bazi-araclar-kayarak-devrildi,-bazilari-ise-yolda-kaldi-(4).jpgkarsta-bazi-araclar-kayarak-devrildi,-bazilari-ise-yolda-kaldi-(5).jpgkarsta-bazi-araclar-kayarak-devrildi,-bazilari-ise-yolda-kaldi-(6).jpgkarsta-bazi-araclar-kayarak-devrildi,-bazilari-ise-yolda-kaldi-(7).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler