Kars’ta, bıçaklar Kurban Bayramına hazırlanıyor

Kars’ta, bıçaklar Kurban Bayramına hazırlanıyor

Kars’ta, Kurban Bayramına sayılı günler kala bıçak bileyicilerinde ve bıçak satıcılarında yoğunluk yaşanıyor.

Kars'ta 35 yıldır nalburculuk, demircilik ve bıçak işlerini baba mesleği olarak devam ettiren Gümüş Demirağ, Kurbanını rahat bir ortamda kesmek isteyen vatandaşların taleplerini karşılamak için yoğun bir mesai harcıyor.

Bayrama sayılı günler kala bıçak biletenlerin arttığını belirten Demirağ, “Vatandaşlar eski körelen bıçaklarını bilemek için getiriyorlar. Günde yaklaşık olarak 100’e yakın bıçak, satır ve balta biliyoruz. Vatandaşlarımız yoğunluktan dolayı mağduriyet yaşamamak için son günü beklemesinler. Bu arada vatandaşların Kurbanlarını keserken zorlanmamaları için işin ehline bıçaklarını biletmelerini öneriyorum. Biz yıllardır bu işi yapıyoruz. Bu iş bizim baba mesleğimiz” dedi.

Bıçakların tanesini 5 liraya, satır ve baltaların tanesini 10 liraya bilediklerini ifade eden Demirağ, ayrıca eskimiş satır ve baltaların saplarını da yenisi ile değiştirerek vatandaşların rahat bir şekilde kullanmalarını sağladıklarını söyledi.

Kurban Bayramında kurbanlıklarını keserken sorun yaşamak istemeyen vatandaşlar da, körelen bıçak, satır ve baltalarını biletmek için bayrama sayılı günler kala bileyicilere gelmeye devam ediyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler