Kars'ta Binaların Risk Durumu!

Kars'ta Binaların Risk Durumu!

Kars Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mahmut Aydın, binaların risk analizi konunun göz ardı edilmemesi gerektiğini belirterek, vatandaşları ne gibi avantajların beklediğini anlattı.

Kars'ta Binaların Risk Durumu!

-BİZİ NE GİBİ AVANTAJLAR BEKLİYOR?

Kars Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mahmut Aydın, binaların risk analizi konunun göz ardı edilmemesi gerektiğini belirterek, vatandaşları ne gibi avantajların beklediğini anlattı.

Aydın, “6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun 31.05.2012 tarih ve 28309 sayılı Resmi Gazetede, Kanuna ilişkin hazırlanan uygulama yönetmeliği 15.12.2012 tarih ve 28498 sayılı Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu kanun ile kentlerin çevreyi ve insan sağlığını tehdit eden unsurlardan arındırılması, sürdürülebilir kalkınma ile yaşam kalitesi yüksek marka kentler oluşturulması, kentsel tasarım projeleri ile estetik ve görsel değeri yüksek kentler oluşturulması, her açıdan sağlıklı ve güvenli yaşam alanları oluşturulması, tabiat, kültür ve tarihi değerlerin korunması ortaya çıkarılması ve geliştirilmesi amaçlanmıştır. Kentsel Dönüşümle ilgili İl Müdürlüğümüzce çeşitli toplantılar yapılmış,el ilanları dağıtılmış, İlimizin muhtelif yerlerine afişler asılarak kamuoyunun bilgilendirilmesi hedeflenmiş olup, Kentsel Dönüşüm çalışmaları kapsamında İlimizde bulunan 14 .Mekanize Piyade Tugay K.Lığına ait (Çakmak Batı Kışla) 6 adet 10’ar daireli lojmanın yıkımı yapılacaktır.” dedi.

Aydın, “Risk tespiti yaptıranları hangi avantajlar bekliyor?” sorusuna da şu cevabı verdi:

“492 sayılı Harçlar Kanununun 38. Maddesi uyarınca alınan noter harçları, 57. Maddesi uyarınca alınan tapu ve kadastro harçları. 2464 Sayılı Belediye Gelirleri Kanununun 79,80,84 ve Ek1. Maddeleri uyarınca alınan harçlar. 488 sayılı Damga Vergisi Kanunu uyarınca damga vergisine tabi kağıtlar nedeniyle alınan damga vergisi. 7338 sayılı veraset ve İntikal Vergi Kanunu uyarınca alınan veraset ve intikal vergisi. Kurum ve Kuruluşlarca döner sermaye ücreti adı altında alınan bütün ücretler. Belediye Gelirleri Kanununun 86,87,88 ve 97. Maddeleri ile 3194 sayılı İmar Kanununun21 ve 23. Maddeleri uyarınca alınan her türlü ücret. Riskli olarak belirlenen binaya ilişkin olarak 01.07.1993/21624 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Otopark Yönetmeliği uyarınca alınanlar dahil olmak üzere Belediye Meclis Kararı ile belirlenen ve alınan her türlü ücret. Kullanılacak Kredilerden dolayı 6802 sayılı Gider Vergileri Kanunu uyarınca alınması gereken banka ve sigorta muameleleri vergisi ile Kanun kapsamında yapılacak işlem, sözleşme, devir ve tesciller ile uygulamalarda alınmaması gereken harç, vergi ve ücretlerdir. 2.Derece deprem bilgesinde bulunan İlimizde yaşam kalitesi yüksek ve daha güvenli binalarda oturmak, can ve mal kaybını önlemek, insan sağlığını tehdit eden unsurlardan arındırılmış her açıdan sağlıklı ve güvenli yaşam alanları oluşturulmuş Kars için yaşadığımız binaların Risk Tespitini yaptırmaya davet ediyoruz.”

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler