Kars’ta bir garip olay; yaya geçidi çizgileri var ama geçit yok

Kars’ta bir garip olay; yaya geçidi çizgileri var ama geçit yok

Yaya geçidi çizgilerinin bulunduğu Ardahan-Kars-Erzurum kara yolunda geçit olmaması vatandaşları ve sürücülere zor anlar yaşatıyor.

Volkan KARABAĞ

Kara yolu üzerinde bulunan Asri Mezarlığı’nın karşısında yaya geçidi çizgilerinin ve levhasının yaya geçidine çok yakın olması görenleri hayrete düşürüyor.

Dini vecibelerini yerine getirmek isteyen vatandaşlar mezarlığa ulaşmak için araçlarıyla kilometrelerce yol kat ederken, yaya geçidi çizgilerinin bulunduğu kısmın sonunun bariyerlere çıkması, burayı kullananlar için tehlikeli hale gelebiliyor.

Trafik İşaretleri Hakkında Yönetmeliğinin 10’uncu maddesinde de yer alan “yaya geçidi çizgileri, yayaların karşıya güvenle geçmelerini sağlamak üzere taşıt yolu üzerine çizilen çizgiler” olarak tanımlanmasına rağmen uyarı levhalarının ise yaya çizgilerinin bitişiğine dikildiği ve sürücülerin levhayı geç fark ederek ani fren yaptıkları gözlendi.

Bu durumu bir garip olay şeklinde yorumlayan bölgedeki vatandaşlardan Adem Alp, “Kars’ta bir garip olay denilebilecek bir yol dizaynı var. Ancak ne orta refüjde ne bir kontrol var ne de yaya geçidinin bittiği noktada aracı park ederek Asri Mezarlığına gidebilecek bir bölüm var. Sürücülerin bu kısımda hızlı bir geçişi var, yaya geçidi levhası çok yakın bırakılmış ve sürücüler geç fark ediyor. Umuyoruz ki Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü buradaki olumsuzluğu kaldıracak çalışmayı en kısa sürede başlatır.” dedi.

Öztürk Levent ise yaya geçidinin aslına uygun olmadığını, uyarıcı levhaların konmadığını, yaya geçidini kullanarak mezarlığa gitmek isteyen yayalar için araçların hızlarını düşüreceği levhaların konması gerektiğini vurgulayarak, “Yaya geçidi sonrası bariyer var, buranın da acilen yapılması lazım. Burası şehirler arası bir yol araçlar çok hızlı gidiyor, bizim uzaktan levha görerek yaya geçidine yaklaştığımızda hızımızı düşürmemiz gerekiyor. Burada saatte 90 kilometre hızla gidiliyor ama yaya geçidini son anda fark ediyoruz.” ifadesini kullandı.

kars’ta-bir-garip-olay;-yaya-gecidi-cizgileri-var-ama-gecit-yok-(1).jpgkars’ta-bir-garip-olay;-yaya-gecidi-cizgileri-var-ama-gecit-yok-(2).jpgkars’ta-bir-garip-olay;-yaya-gecidi-cizgileri-var-ama-gecit-yok-(3).jpgkars’ta-bir-garip-olay;-yaya-gecidi-cizgileri-var-ama-gecit-yok-(4).jpgkars’ta-bir-garip-olay;-yaya-gecidi-cizgileri-var-ama-gecit-yok-(5).jpgkars’ta-bir-garip-olay;-yaya-gecidi-cizgileri-var-ama-gecit-yok-(6).jpgkars’ta-bir-garip-olay;-yaya-gecidi-cizgileri-var-ama-gecit-yok-(7).jpgkars’ta-bir-garip-olay;-yaya-gecidi-cizgileri-var-ama-gecit-yok-(8).jpgkars’ta-bir-garip-olay;-yaya-gecidi-cizgileri-var-ama-gecit-yok-(9).jpgkars’ta-bir-garip-olay;-yaya-gecidi-cizgileri-var-ama-gecit-yok-(10).jpgkars’ta-bir-garip-olay;-yaya-gecidi-cizgileri-var-ama-gecit-yok-(11).jpgkars’ta-bir-garip-olay;-yaya-gecidi-cizgileri-var-ama-gecit-yok-(12).jpgkars’ta-bir-garip-olay;-yaya-gecidi-cizgileri-var-ama-gecit-yok-(13).jpgkars’ta-bir-garip-olay;-yaya-gecidi-cizgileri-var-ama-gecit-yok-(14).jpgkars’ta-bir-garip-olay;-yaya-gecidi-cizgileri-var-ama-gecit-yok-(15).jpgkars’ta-bir-garip-olay;-yaya-gecidi-cizgileri-var-ama-gecit-yok-(16).jpgkars’ta-bir-garip-olay;-yaya-gecidi-cizgileri-var-ama-gecit-yok-(17).jpgkars’ta-bir-garip-olay;-yaya-gecidi-cizgileri-var-ama-gecit-yok-(18).jpgkars’ta-bir-garip-olay;-yaya-gecidi-cizgileri-var-ama-gecit-yok-(19).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler