Kars’ta Bir İlke Daha İmza Atıldı!

Kars’ta Bir İlke Daha İmza Atıldı!

Kafkas Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi Tıp Genel Cerrahi Anabilim Dalı ekibi yöremizde ilk defa gerçekleştirilen bir ameliyata imza attı.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com (Özel Haber)

Edinilen bilgilere göre; Midesinde kitle saptanan 49 yaşında Karslı bir bayan hastanın tümörü laparoskopik yöntemle başarılı bir şekilde çıkarılarak ameliyat edildi. Kafkas Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi Tıp Genel Cerrahi Anabilim Dalı ekibi yapmış olduğu başarılı ameliyat sonucu büyükşehir ve büyük hastanelerde yapılabilen bir ameliyatın Kars’ ta da başarılı bir şekilde yapılabilir olduğu kanıtlandı.

Öte yandan Laparoskopik yöntemle ameliyat edilen hasta kısa sürede ayağa kalkmış ve genel durumunun çok iyi olduğu gözlendi.

Prof. Dr. Mahmut Can Yağmurdur başkanlığında Yrd. Doç. Dr Turgut Anuk ve Yrd. Doç. Dr. Kenan Binnetoğlu’ndan oluşan ekip tarafından ameliyat başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.  Ayrıca Laparoskopik yöntemle birçok ameliyatta Kafkas Tıp Genel Cerrahi bölümünde başarılı bir şekilde yapıldığı öğrenildi.

kars’ta-bir-ilke-daha-imza-atildi!-(1).jpgkars’ta-bir-ilke-daha-imza-atildi!-(2).jpgkars’ta-bir-ilke-daha-imza-atildi!-(3)-001.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler