ANKET
Kars'ın Milletvekilleri Sizce Kim Olsun?
Karsın Milletvekilleri Sizce Kim Olsun?
NÖBETÇİ ECZANE
ÇOK OKUNANLAR
YORUMLANANLAR
GAZETE BAŞLIKLARI

Video Haber
E-POSTA LİSTESİ
PİYASALAR
IMKB
62.336
DOLAR
1,7975
EURO
2,3675
HAVA DURUMU
Kars -23 / -7 °C
Ardahan -22 / -8 °C
Iğdır -5 / 3 °C
Erzurum -24 / -7 °C
Ankara -7 / 10 °C
İstanbul 6 / 14 °C
İzmir 0 / 15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Gazeteciden ilginç eylem

Gazeteciden ilginç eylem

20 Nisan 2010 / 10:38
Milletvekillerin isimlerinin bulunduğu mezar tahtalarını karayoluna dikti

Kars’ta bir yerel gazeteci karayollarındaki köstebek yuvalarına dikkat çekmek Kars milletvekillerinin isimlerinin bulunduğu mezar tahtalarını karayoluna dikti. Ruhlarına da Fatiha okuyan gazeteciyi gören yolcular ve sürücülerde araçlarından inerek hem dua edip hem de cep telefonlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Kars’ta bir yerel gazeteci karayollarındaki köstebek yuvalarına dikkat çekmek Kars milletvekillerinin isimlerinin bulunduğu mezar tahtalarını karayoluna dikti. Ruhlarına da Fatiha okuyan gazeteciyi gören yolcular ve sürücülerde araçlarından inerek hem dua edip hem de cep telefonlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Çağdaş Kars Haber Gazetesi sahibi Gümüşpala Kortağ, köstebek yuvasına dönen karayollarına dikkat çekmek için Kars-Iğdır karayolundaki kasislere 3 milletvekilinin mezar taşını dikti. Kortağ, temsili cenaze töreninde milletvekilleri için fatiha okurken, yoldan geçen sürücüler ve yolcular da eyleme destek verdi.

Kentin çevre illerle olan karayollarıyla ilgili sorunlarını gazetesinde dile getiren ancak bir sonuç alamayan yerel gazete sahibi, ilginç bir eylem yaptı. Kentte 8 yıl önce kurulan ve haftanın 6 günü yayın yapan Çağdaş Kars Haber Gazetesi’nin sahibi Gümüşpala Kortağ, bozuk olan karayollarına dikkat çekmek için Kars-Iğdır karayolunda temsili cenaze töreni yaptı.

TBMM'de Kars’ı temsil eden AK Parti Milletvekilleri Zeki Karabayır ve Mahmut Esat Güven ile MHP’li Gürcan Dağdaş’ın adını birer tahtaya yazan gazeteci Kortağ, yolun 15’inci kilometresindeki çukurların önüne geldi. Tahtaya milletvekillerinin adını yazan ve doğum tarihlerini 22 Temmuz 2007, ölüm tarihlerini de 19 Nisan 2010 olarak gösteren Kortağ, yazının sonunda da milletvekilleri için “Ruhuna Fatiha” yazdı. Mezar taşlarını yolun sağ tarafına diken Kortağ, daha sonra temsili olarak yaptığı cenaze töreninde ‘ölen’ milletvekillerinin ruhuna “Fatiha” okudu.

Törenin ardından gazetecilere açıklama yapan Kortağ, milletvekillerin kentin sorunlarına duyarsız kaldığını belirterek, “8 yıldır karayollarını acı durumunu sürekli dile getiriyorum. Yazmakla bugüne kadar bir sonuç çıkmadı. Kars’a Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü 1993 yılında kuruldu. Bölge Müdürü bile atanmış. Ama bugüne kadar Karayolları Bölge Şefliği olarak hizmet veriyor. Burada Bölge Müdürü’nün makamı ve odası olmasına karşın müdür yok. Kentin bütün yolları kasislerle dolu. 200 kilometre ötedeki Erzurum’da köy yolları bile asfaltlı iken, Kars-Iğdır şehirlerarası karayolu bile vahim durumda. Çözümü böyle bir eylemde buldum. Amacım, duyarlı olduğuna inandığım Sayın Başbakan’a Kars’ın sesini duyurmak. Bölge Müdürlüğü’nün faaliyete geçmesini istiyoruz. Kars’ın milletvekilleri yok, onlar bizim için artık öldü. Allah rahmet etsin. Hava soğuk olduğu için cemaate mezar kazdırmak istemedim. Karayollarımızda zaten mezar büyüklüğünde kasisler var. Üçünü de buraya gömdük. Allah rahmet etsin. Milletvekillerini duyarlı olmaya çağırıyorum. Bu onlara bir uyarı eylemimdir. Sorunlara eğilsinler ve yaşadıklarını ispat etsinler.” dedi.

Araçlarla yoldan geçenlerde gördükleri yazı karşısında şaşırıp kaldı. Araçlarından inen şoförler ve yolculardan bazıları “Fatiha” okurken, bazıları da “Fatiha” okumak istemediler ve yollardaki kasislerden dert yandılar.

Yolculardan Digor ilçesine bağlı Kocaköy’de yaşayan ve Doğu Anadolu Üreticiler ve Besiciler Digor İlçe Başkanı olan Abdülmecit Çalışçı ise, Fatiha Suresini okuduktan sonra, “Yollarımızın durumuna bir bakın. AB standartları bu mudur? İnsan hakları bu mudur? Yazık değil mi, bu yol İran’a kadar gidiyor. Milletvekillerine değil, tüm Müslümanlara “Amin” diye konuştu. Çalışçı daha sonra eylemi düzenleyen Gazeteci Gümüşpala Kortağ’ın yanına giderek sarıldı ve tebrik etti.

Minibüs şoförü Ahmet Çağın ise, yıllardır ilçe merkezinden Kars’a yolcu taşıdığını belirterek, “Bu yol 10 yıldır hep böyle. 10 yılda bu yolun düzeldiğini görmedik.” diye konuştu.

Bazı vatandaşlarda milletvekillerinin adlarının yazılı olduğu mezar tahtalarını cep telefonlarına görüntülemekle meşgul oldular.

Eylemin ardından kente dönen gazeteciler 1 saat sonra geri döndüklerinde karayolu kenarına bırakılan mezar tahtalarının bazı vatandaşlar tarafından yol kenarına alınarak kocaman taşların arkasına dikildikleri görüldü.

(BA-BA-S) KARS (KHA) – BEDİR ALTUNOK

nu.20100420104321..jpg

güvercinler
HERCAİ
İKİ YAŞLI KARI KOCA BANKTA OTURMUŞ GÜVERCİNLERİ ELLERİNDEN YEM YİYEN GÜVERCİNLERİ SEYREDİYORLARMIŞ.ERKEK HANIMA DÖNEREK DEMİŞKİ :BİLİYORMUSUN SİYASETÇİLER TIPKI ŞU GÜVERCİNLER GİBİLER.NEDEN DİYE SORMUŞ HANIMI.ADAM İSE :YERDEYKEN ELİMİZDEN GELECEK OLANA BAKIYORLAR,YUKARI ÇIKINCA TEPEMİZE EDİYORLAR....
27 Nisan 2010 Salı 00:40
duyarlı ollalım
özgürr
burda yorumu yazan arkadaşlar dalgamı geçiyosunuz. vizyon yapmış falan ne alaka eyer karslıysanız gerçekler burda ya git gör yada sese kulak verr gerçek ten de öğle ama kars bakım sız belediye şu anda ihaleler yolsuzluklar onlar la meşgulll kar ta deyil türkiye geneli öğleeeee zaten , yyaşadığın yere sahip çık hemşerim her neresi olursa olsun ama teşk
21 Nisan 2010 Çarşamba 22:56
hizmet
arkadaş
Arkadaşlar,Bildiğim bir anımı anlatayım;Naif ALİBEYOĞLU,Urfada bir toplantıda bulunduğu sırada güneydoğuda yapılan hizmetleri görünce,Kars adına karamsarlığa kapılmış,Karsa dönünce Kurum amirlerini ve yerel yöneticileri göreve davet etmişti.SONUÇ:Naif ALİBEYOĞLU SİYASET DIŞI.
21 Nisan 2010 Çarşamba 21:40
Gümüşpala.
Yılmaz
Güzel bir eylem, dikkat çekici.. Tabi bir de ulusal gündeme oturursa seyret sen gümbürtüyü. Sonuçta memleket kazansın da nasıl kazanırsa kazansın. Fakat eylemi yapan Kortağ, biraz samimi olsaydı gerçekten. 2 dönem başkanlık yapan Naif Bey zamanında ne böyle bir eylem gördük, nede menfi bir yazı gördük. 10 yıldır hiç mi çukur görmedik yollarda. Dese ki ben tarafım hayhay o zaman, ama onu da kabullenmiyor.
21 Nisan 2010 Çarşamba 17:55
tşk gümüş pala
kürt ibo
vekillerimiz ancak yatsın erzurumda bak 2 nci üniversite açıldı ve vekillerimize burdan sesleniyorum allah rızası için yol yapına bakın susuz yolu yeni yapıldı ama adam gibi adamlar ihale almıyoki hep para çalanlara veriyolar
21 Nisan 2010 Çarşamba 13:12
Kamışlı'ya
Nevzat
Bana bak kamışlı, önce oturda kendine sor ben kars için ne yaptım diye, ahmak ahmak konuşma...
21 Nisan 2010 Çarşamba 09:47
hahaha
sarıkamışlı
gümüş pala mı vizyon sahibi hahahaa
21 Nisan 2010 Çarşamba 09:38
hele
ali
gümüş pala kortağ sen shovdan başka bir şey bilmezmisin
21 Nisan 2010 Çarşamba 09:35
gerçek
karslı
YAZIK GÜMÜŞPALA KORTAG SENİN KİMLERİN MAŞASI OLDUĞUNU İYİ BİLİYORUZ
21 Nisan 2010 Çarşamba 09:33
gümüşpalaya
sarıkamışlı
gumuspalara yine gündeme oturmak için bir şeyler bulmaya .çalısmıssın asıl kendi tahtanı yap soruyorumm sana gümüşpala karsa ne yapmıssın
21 Nisan 2010 Çarşamba 09:32
muktedir olmak
sadullah kılıç
öncelikle sayın kortağı tebrik ediyorum.Kars'lılar olarak her zaman yakındığımız şey neden iktidar partilerini desteklemiyoruz.alın size üç dönem destek verdikte ne oldu.hiç!!! neden çünkü at sahibine göre kişner vatandaş olarak hizmet istiyor isek en kısa sürede MİLLİ GÖRÜŞ Belediyeciliği ile tanışmanızı tavsiye ederim saygılarımla.
21 Nisan 2010 Çarşamba 09:21
yasin ve melda'ya
gerçek
Kars'ın geri kalmışlığı halkın bilinçsizliğinden falan kaynaklanmıyor.hepiniz bunu yanlış biliyorsunuz.Erzurumun neden gelişip buraların neden geri kaldığını öğrenmek istiyorsanız İsmet İNÖNÜ'nün şark raporunu okuyun.bu bir devlet politikasıdır.devlet buraları bilerek geri bırakıyor.Erzurumda 7 hastane varken neden 8.si yapılıyor.mesela onuda Hakkari'ye yapamaz mı?okuyun gerçekleri o zaman net bir şekilde göreceksiniz.fazla söze gerek yok.
21 Nisan 2010 Çarşamba 08:50
!!!
umut çakır
Oylar Gümüşpala'ya harika bir vizyon ve misyona sahip bir adam(!)
21 Nisan 2010 Çarşamba 02:07
İŞE YARAMAZSA GÖMECEKSİN
HERCAİ
Yanlış olan ,tutarsız ve yalan olan iş ve eylemler bir gün gelir ölmeye mahküm olur. Geride kalanlarda ancak el açıp dua etmekle avunabilirler...
20 Nisan 2010 Salı 22:55
kel başa şimşir tarak
vekil
Vekillerin öldüğünü yeni öğrendim.Ailelerinin başı sağolsunikendilerine allahtan rahmet diliyorum.Karsada beraber.
20 Nisan 2010 Salı 22:46
yanlış be abi
adam
ölen milletvekilleri değil abi ölen bu şehrin ruhu
20 Nisan 2010 Salı 21:46
GERÇEKTEN YAZIK
YASİN
BENDE KARSTA YABANCIYIM VE ÖĞRETMENİM MELDA HANIM. GERÇEKTEN BU KARSLILARA ŞAŞIYORUM HEM KARSIN GERİ KALMIŞLIĞINDAN YÖNETİCİLERİN SİYASETÇİLERİN İLGİSİZLİĞİNDEN YAKINIRLAR ERZURUMA GIPTA EDERLER HEMDE KARSIN SORUNUNU YÜKSEK SESLE VE YÜREĞİNİ ORTAYA KOYARAK DİLE GETİRENLERE ATMADIK ÇAMUR BIRAKMAZLAR. KARSIN ASLINDA NEDEN GERİ KALDIĞI ŞİMDİ DAHA İYİ ANLAŞILIYOR. GAZETECİ BEYEFENDİYİ ŞAHSEN TANIMAM YAZILARINI OKURUM AMA İNANIN BU BEYEFENDİ ERZURUMDA OLSA AYNI EYLEMİ ERZURUMDA YAPSA ERZURUMLULAR BUNU BAŞ TACI EDERLERDİ. ŞİMDİ ANLIYORMUSUNUZ KARSIN NEDEN GERİ KALDIĞINI ERZURUMUN NEDEN İLERLEDİĞİNİ. BEN BUGÜN VARIM YARIN YOKUM AMA KARSA YAZIK.
20 Nisan 2010 Salı 21:19
yazık karslılar
melda
ben yabancı bir memurum.birbirinizden o kadar nefret ediyorsunuz ki adam basın açıklaması yapsa bir kulp takıyor,ilinizin sorunlarına ve sahipsizliğine dikkat çekmek için ilginç yollar denese bir kulp buluyorsunuz.tabi sonuçta kaybeden iliniz oluyor,ve sonuç:Kars, en kötü yaşam koşullarına sahip olan 10 ilden biri oluyor.
20 Nisan 2010 Salı 20:21
sende alkol al
selda
sayın umut çakır adlı yorumcu bana göre gümüşpala beyin yaptığı çok iyi bir davranış sonuçta karsın ortak sorununu dile getiriyor. diyorsunki bu adama alkol testi yapılsın. eyer bu adam alkollü olarak bu onurlu davranışı gösteriyorsa o zaman sende alkol al
20 Nisan 2010 Salı 18:42
!!!
umut çakır
bence bu adama alkol testi yapılsın:))
20 Nisan 2010 Salı 18:10
fatiha?
ümit siz
sadece vekillere değil yakında şehrin ruhuna okuycaz galiba. yollara ,susuzluğa,çözülmeyen problemlere bakılırsa kars elden gidiyor.ileriye dönük kimsede umut yok.pala gibileri de olmazsa şehrimize dönüp bakan yok. valimizi dahi isyan noktasına getiren şartlarda en ufak bir düzelme olmuyor.
20 Nisan 2010 Salı 16:26
komedi yaa
Sergin
ama adam akıllı tabi iyi reklam yapıyor, kayıp aranıyor dedi bir dünya duydu
20 Nisan 2010 Salı 11:00
Şahmar Dalmış
chp
sn,kortağ,karsın yeni Şahmar Dalmış'ı olma yolunda hızla yol alıyorsun.At araban eksik.
20 Nisan 2010 Salı 10:56