Kars'ta Büyük zaferi coşkuyla kutladık

Kars'ta Büyük zaferi coşkuyla kutladık

30 Ağustos Zafer Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Kars'ta da düzenlenen törenlerle kutlandı.

 

Büyük zaferi coşkuyla kutladık 

30 Ağustos Zafer Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Kars’ta da düzenlenen törenlerle kutlandı.
 
Törenler, Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk anıtına, protokol sırasına göre çelenklerin konulması ve ardından da saygı duruşunda bulunulmasıyla başladı. İstiklal Marşı eşliğinde şanlı bayrağımız göndere çekildi.
 
Buradaki törenin ardından Kars Valisi Eyüp Tepe, daha önce vali konağı olarak kullanılan ve şimdilerde yeni Valilik Makamı olarak kullanılacak yerde, 14. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Zeki Gürcan ve Belediye Başkan Vekili Yusuf Durmuş ile birlikte tebrikleri kabul etti.
 
Tebriklerin kabulünün ardından gazetecilerle bir süre sohbet eden Vali Tepe, Kars eski Valisi Ahmet Kara tarafından dizayn edilen yeni valilik makamında, uzun süre Kars’a hizmet etme temennisinde bulundu. Kars halkının Zafer Bayramını kutlayan Tepe, “Makamlar fanidir. Bizler makamların konuklarıyız. O makam ve ya bu makam bizim için hiçbir zaman fark etmez. Devletimiz bize hangi görevi verirse, bizde o göreve layık olmaya çalışırız. Fiziki şartlar değişebilir ama önemli olan gönüllerimizin genç ve dinamik kalmasıdır. Burası da tarihi bir mekandır ve bu mekanda çok daha uzun zaman Karsımıza hizmet vermeği, Allah bize nasip eder.” dedi. 
 
Tebriklerin kabulünün ardından Hükümet Konağı önündeki kutlamalara geçildi. Buradaki törende de saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Daha sonra da Vali Eyüp Tepe, 14. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Zeki Gürcan ve Belediye Başkan Vekili Yusuf Durmuş askeri araca binerek halkın bayramını kutladılar.
 
Vali Tepe ve beraberindekilerin halkın bayramını kutlamalarının ardından, Garnizon Komutanlığı’na bağlı bir subay tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın anlam ve önemli anlatıldı.
 
Törende daha sonra öğrenciler tarafından şiirler okundu ve resmigeçit töreni yapıldı. Buradaki törenlerin ardından ise kutlama etkinlikleri Garnizon Şehitliği’nde devam etti. Tören de de Valilik Makamı, 14. Mekanize Tugay Komutanlığı ve Kars Belediyesi tarafından Atatürk anıtına çelenkler konuldu ve İstiklal Marşı okundu. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından şehitler anısına askeri manga tarafından saygı atışı yapıldı. Daha sonrada Vali Tepe, 14. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Zeki Gürcan ve Belediye Başkan Vekili Yusuf Durmuş tarafından şeref defteri imzalandı.
 
ŞEHİT MEZARLARINA KARANFİLLER BIRAKILDI VE DUALAR OKUNDU
Törenlerin sonunda ise Garnizon Şehitliği içerisinde bulunan Şehitlik Müzesi Gezildi. Duygulu anların yaşandığı gezi sırasında, Kars Şehit ve Gaziler Dernek Başkanı Muhsin Ağçay, Vali Tepe ve törene katılanlara müze ve Kars’ta ki şehit ve gazi sayıları hakkında bilgi verdi. Müze içerisinde açılan deftere duygularını aktaran Vali Tepe, “Aziz şehitlerimiz; 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle huzurlarınızdayız. Milletimiz asırlardır varlık mücadelesi uğruna ülkesine kastedenlerle mücadele etmiştir ve etmektedir. Bu uğruda şehitler de verdik ve gazilerimiz de oldu. Bu güzel vatan uğruna şahadet şerbetini içme şerefi de sizler nail oldu ve bu yüce makama eriştiniz. Milletimiz, sizler minnet ve şükran duymaktadır. Ruhlarınız şad olsun.” dedi.
 
Şehitlik müzesinin gezilmesin ardından protokol mensupları ve törene katılan vatandaşlar, şehit mezarlarına karanfiller bıraktılar. Vali Tepe, 14. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Zeki Gürcan ve Belediye Başkan Vekili Yusuf Durmuş, şehitlikte bulunan şehit mezarlarını ziyarete gelen vatandaşlarla bir süre sohbet ederek acılarını paylaştılar ve dualar okudular.
 

 

KHA 

KAFKAS HABER AJANSI

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler