Kars'ta Çalışmalar Aralıksız Sürüyor!

Kars'ta Çalışmalar Aralıksız Sürüyor!

TCDD, 2013 yılı çalışma programı kapsamında başlatılan 112 kilometrelik demiryolu yenileme çalışmalarının Kars kent merkezindeki ayağı renkli görüntülere sahne oluyor.

Kars'ta Çalışmalar Aralıksız Sürüyor!

RAY YENİLEME ÇALIŞMALARI KENT MERKEZİNDE SÜRÜYOR

TCDD, 2013 yılı çalışma programı kapsamında başlatılan 112 kilometrelik demiryolu yenileme çalışmalarının Kars kent merkezindeki bayağı renkli görüntülere sahne oluyor. 2013 yılı içinde 3 ay daha sürecek olan ray yenileme çalışmalarında matarayla çay demleyen işçiler raylar üzerinde kahvaltı yapıyor, cep telefonlarıyla türkü dinleyerek molalarını en iyi şekilde değerlendiriyorlar.

1969 yılından beri kullanılan rayların yenilenmesi için kolları sıvayan TCDD’nin 2011 yılında başlattığı çalışmalar Kars şehir merkezine kadar geldi. 2011 yılında Erzurum-Köprüköy arasında 53 kilometre, 2012 yılında Köprüköy-Sarıkamış Çatak mevkisine kadar 105 kilometre demiryolunun yenilenmesinde sonra 2013 yılında da Sarıkamış-Çatak mevkisinde çalışmalara start verildi. 2013 yılı sonuna kadar da Çatak mevkisinden sınır istasyonu olan Doğukapı istasyonuna kadar çalışmaların bitirilmesi planlanıyor. Bu çalışmalar esnasında 12 metrelik raylar çıkarılarak yerine 108 metre uzunluğunda raylar döşeniyor. Eski rayları üzerine monte edilen ahşap traversler söküldükten sonra yeni 108 metre uzunluğundaki raylar, 250 kiloluk beton traversler üzerine monte ediliyor. Bu çalışmalarda 80 işçi, 9 memur, 7 operatör ve 3 teknik personel görev alıyor. Makine ekipmanı olarak da 3 eskavatör, 1greyder, 1 silindir, 1 demiryolu aracı ve 2 adette yol tamir aracı kullanılıyor.

MATARALI ÇAY KEYFİ

Kars şehir merkezindeki ray yenileme çalışmaları renkli görüntülere sahne oluyor. Bingöl, Sivas, Amasya illerinden de Kars’a gelerek ray yenileme çalışmalarında görev alan işçilerin en zevkli anları ise matarada çay demlemek oluyor. Çalışmalar 10’arlı gruplar halinde yürütüldüğü için molalarda bu gruplar arasında sırayla yapılıyor. Mola veren grup ilk olarak mataralarında çay demliyor ardından da kahvaltı veya yemeklerini yiyorlar. İşçiler bu sırada sevdiklerinden ayrı kalmanın hasretiyle cep telefonlarından türkü dinleyip efkar dağıtıyorlar. kha

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler