Kars’ta cami bahçeleri tazyikli suyla yıkanıyor

Kars’ta cami bahçeleri tazyikli suyla yıkanıyor

Kars Belediyesi, cuma namazının kılınacağı camilerin bahçelerini tazyikli suyla yıkıyor.

Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, aylardır süren koronavirüs tedbirleri kapsamında ibatede kapatılan ve bu nedenle cami bahçelerinde kılınan Cuma namazları öncesinde temizlik çalışmalarına devam ediyor.

Kars İl Müftülüğünün talebi üzerine itfaiye ekipleri, Merkez Camisinin bahçesini tazyikli suyla yıkayarak kılınacak Cuma namazına hazır hale getirdi. Camilerin belirlenmesinin ardından Kars Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri belirtilen camilerin bahçelerini ve abdest yerlerini tazyikli suyla yıkayarak ibadete hazır hale getirdi. İl Müftlüğü yetkilileri, tüm dünyayı, ülkemizi ve ilimizi de etkisi altına alan ölümcül korona virüsün yayılmasını önlemek amacıyla Yurt genelinde Cuma namazlarının cami bahçelerinde kılındığını hatırlatarak, vatandaşların da tedbirlere uymasının önemli olduğunu dile getirdiler. Daha önce belirtilen camilerin, bahçesinde Cuma namazının kılınması amacıyla işaretlendiğine de dikkat çekilerek, koronavirüsün yayılma riskinin halen devam ettiği vurgulandı.

 

 

 

kars’ta-cami-bahceleri-tazyikli-suyla-yikaniyor-(5).jpgkars’ta-cami-bahceleri-tazyikli-suyla-yikaniyor-(7).jpgkars’ta-cami-bahceleri-tazyikli-suyla-yikaniyor-(2).jpg

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler