Kars'ta Çiftçi Eğitimleri Sürüyor

Kars'ta Çiftçi Eğitimleri Sürüyor

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Kars İl Müdürlüğü'nde çalışan Yayım Personeli tarafından ardı ardına düzenlenen çiftçi eğitimleri hız kesmeden devam ediyor.

Kars'ta Çiftçi Eğitimleri Sürüyor

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Kars İl Müdürlüğü’nde çalışan Yayım Personeli tarafından ardı ardına düzenlenen çiftçi eğitimleri hız kesmeden devam ediyor. Müdürlüğün Teknik Personeli tarafından düzenlenen çiftçi eğitimleri ile çiftçilerin bilinçlenmeleri sağlanıyor.

Merkez Ocaklı köyünde düzenlenen eğitimde “Şap Hastalığı, Suni Tohumlama, Toprağın Ekime Hazırlanması, Ahır Gübresinin Faydaları, Tarım Makinalarının Faydaları” konuları anlatıldı. Çiftçilere broşür dağıtılıp, konu ile ilgili soruları cevaplandırdı. Diğer çiftçi eğitimi ise Merkez Eşmeyazı köyünde gerçekleştirildi. “Şarbon, Brucella, Trikofiti(Mantar) Hastalığı, Şap Hastalığı” konuları çiftçilere aktarıldı.

Merkez Kozyatağı Köyü’nde verilen eğitimde de “Yem Bitkileri Eğitimi, Brucella Hastalığı” üzerine bir sunum gerçekleştirildi. Çiftçileri bilinçlendirme hedefinden hareketle yola çıkılan eğitim sonunda lifletler dağıtıldı, yöneltilen sorular cevaplandırıldı.

Başgedikler köyünde düzenlenen eğitimde ise “Şap Hastalığı, Brucella, Trikofiti(Mantar) Hastalığı, Şarbon Hastalığı, Yem Bitkileri Ekilişi” konuları anlatıldı. Çiftçilerin yönelttiği sorulara cevap verilip, anlaşılmayan noktalar üzerinde duruldu. Bir başka çiftçi eğitimi ise Merkez Oğuzlar köyünde gerçekleştirildi. “Toprak İşleme, Tarım Makineleri, Yem Bitkileri, Brucella Hastalığı, Aşılamaların Faydaları, Yanıkara Hastalığı” konularının çiftçilere sunumu gerçekleştirildi.

Bir diğer eğitim ise Merkez Külveren Köyü’nde verildi. Eğitimde; “Brucella Hastalığı, Fiğ Yetiştiriciliği, Tarımsal Desteklemeler” konuları üzerinde duruldu. Kars için önem arz eden birçok konuda çiftçilerimize afişlerin dağıtıldığı eğitim toplantısı çiftçilerin yönelttiklerin soruların yanıtlanması ile son buldu.

Merkez Bekler Köyü’nde düzenlenen eğitimde de; “Hayvan Hastalığı, Tarla Tarımı” konuları anlatıldı. Ayakgedik Köyünde düzenlenen programda “Toprak İşleme, Brucella Hastalığı” üzerinde durulurken, Yağkesen Köyünde “Brucella Hastalığı, Kooperatifçilik, Tarımsal Desteklemeler ve Şarbon Hastalığı” konuları anlatıldı.

Önem arz eden birçok konuda çiftçilere afişlerin dağıtıldığı eğitim toplantısı çiftçilerin yönelttikleri soruların yanıtlanması ile son buldu.kha

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler