Kars’ta çöp atma kültürü oluşturulmalı!

Kars’ta çöp atma kültürü oluşturulmalı!

Kars Belediyesi, şehirde çöp atma saatlerine riayet edilmesi konusunda bir kez daha vatandaşları uyardı.

Tacettin DURMUŞ

Yıllardır çöp atma saatlerine uyulmayan şehirde, gelişi güzel bir şekilde cadde ve sokaklara atılan çöpler çevre kirliliğini daha da arttırıyor.

Kars Belediyesi zabıta ekipleri çöp atma saatleri dışında gelişi güzel cadde ve kaldırımlara çöp bırakanları bir kez daha uyararak, karara uymayanlara ceza kesileceğini ilan etti.

Karar şehir anons sisteminden, sosyal medya hesaplarından ve yerel basın marifeti ile duyuran Zabıta ekipleri, çevre kirliliğini ortadan kaldırmak, halk sağlığını korumak ve daha temiz bir Kars için bir takım tedbirlerin alındığını yeniden hatırlattı.

Belediye tarafından alınan tedbirlerin başında çöp sorunu ve bazı duyarsız vatandaşların vurdumduymazlığı geliyor. Belediye yetkilileri gelişi güzel çöp bırakılmasının önüne geçmek için çöp atma saatleri konusunda yeniden uyarı yapıtı. Buna göre; vatandaşlar çöplerini sabah 07.00-09.00, akşam 18.00-24.00 saatleri arasında belirlenen noktalardaki çöp konteynırlarının içerine bırakacak. Zabıta ekiplerince vatandaş ve esnafa gerekli duyurularda bulunulurken, belirtilen saatler dışında ve çöp atma noktaları dışına yapılacak çöp atma işlemlerine cezai işlem uygulanacağı bildirildi. Zabıta ekipleri vatandaşların çöplerini çöp toplama saatinden kısa bir süre önce önceden belirtilen yerlere bırakmaları ve gelişi güzel cadde ve sokaklara atmamaları konusunda da duyarlılığa davet eti.

Kars’ta bir türlü oturmayan çöp atma kültürü de değişmiyor. Birçok esnaf günün her saatinde işyerlerinin içerisinde biriken çöp ve ambalaj atıklarını kaldırımlara atıyor. Hatta bazı kasapların hayvansal atıklarını dahi işyerlerinin önüne atması büyük bir kirlilik oluşturuyor. Kısacası şehir genelinde hiç kimse çöplerini belirtilen saatlerde belirtilen noktalara bırakma sorumluluğunu da bir türlü benimsemiyor.

Böylece şehirde sık sık turizm şehri Kars’a yakışmayan görüntülerin sergilenmesi devam ediyor. Kars Belediye Başkanlığının da çöp atma saatlerine uyması için vatandaşları daha sık uyarması ve kurallara uymayanlara cezai yaptırımlar uygulayarak çöp atma kültürünün alışkanlık haline gelmesini sağlaması önem arz ediyor.

Öte yandan Kars’ta bazı duyarsız vatandaşların özellikle kış aylarında sıvı atık ve sönmemiş kömür cürufları atarak büyük zararlar verdikleri çöp konteynırları kullanılamaz hale getiriyor. Çöp kültürünün bir türlü gelişmediği Kars’ta, vatandaşların duyarsız ve umarsız davranması, artık şehre yakışmayan görüntülerin sergilenmesine zemin hazırlıyor. Soğuk kış günlerinin daha fazla yaşandığı Kars’ta, neredeyse her mahallede bulunan çöp konteynırları sıcak su ve ateş atılması nedeniyle kullanılamaz hale geliyor. İçerisine atılan sıvı atıkların anında donması nedeniyle boşaltılamayan konteynırlar kullanım dışı kaldığı için çöpler gün boyu çevreye yayılıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
9 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler