KARS'TA CUMHURİYET BAYRAMI

KARS'TA CUMHURİYET BAYRAMI

KARS'TA CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI

KARS'TA CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI

-KAŞLARI ATATÜRK’ÜN KAŞLARINA BENZEYEN ÇOCUK TÖRENİN İLGİ ODAĞI OLDU

-ANASINIFI ÖĞRENCİSİ BATIN BERKE TOPTAŞ’IN DOĞAL KAŞLARI ATATÜRK’Ü ANIMSATIYOR

- KARS’TA 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

-VATANDAŞLAR ETKİNLİKLERE YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

-RESMİ GEÇİT TÖRENİ BOYUNCA VATANDAŞLAR ALKIŞ VE ISLIKLA ASKERLERE SEVGİ GÖSTERİSİNDE BULUNDULAR

-TÖREN ALANINDAKİ “GÜÇLÜ ORDU GÜÇLÜ TÜRKİYE” PANKARTI BÜYÜK DİKKAT ÇEKTİ

 

KARS – 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 86. yılı tüm yurtta olduğu gibi Kars’ta da coşkuyla kutlandı. Bu yıl kutlamalara vatandaşlar da yoğun ilgi gösterirken, kaşları Atatürk’ün kaşlarına benzeyen ana sınıfı öğrencisi törenin ilgi odağı oldu. Protokol çocuğu yanına çağırarak kaylarına yakından baktılar.

  Törene Vali Ahmet Kara, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mete Salt, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, AK Parti Kars Milletvekili Mahmut Esat Güven, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

  Hükümet Konağı önünde yapılan törende saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okunarak göndere Türk bayrağı çekildi. Vali Kara, Başkan Bozkuş ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Salt halkın, öğrencilerin ve askeri birliklerin bayramını kutladı.

  Vali Kara, yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin çağdaş hukuka dayalı bir devlet kuruluşu olduğu kadar aynı zamanda halk için bir yaşam tarzı olduğunu söyledi. 

  Törende çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri verildi. Daha sonra öğrenciler şiirler okudu. Gül Ahmet Aytemiz Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin kahramanlık türkülerinin ardından da halk oyunları gösterisi sunuldu.

  Resmi geçit töreninde ise vatandaşlar ıslık ve alkışlarla askerlere sevgi gösterisinde bulundular. Bu arada bir apartmandan asılan, “Güçlü Ordu Güçlü Türkiye” pankartı büyük dikkat çekerken bir dikkati de elinde Türk bayrağıyla objektiflere poz veren uzun sakallı Ömer İrenci (76) çekti.

  KAŞLARI ATATÜRK’ÜN KAŞLARINA BENZEYEN ÇOCUK TÖRENİN İLGİ ODAĞI OLDU

  Törene, kaşları Atatürk’e benzeyen Fevzi Paşa İlköğretim Okulu ana sınıfı öğrencisi Batın Berke Toptaş (6) damgasını vurdu. Törenin ilgi odağı olan Toptaş’ı yanlarına çağıran protokol üyeleri çocuğun kaşlarını hayranlıkla izlediler. Kafkas Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu öğretim görevlisi Aytaç Toptaş da oğluna gösterilen ilgiden son derece memnun kaldığını söyledi. Toptaş, Anıtkabir’e bile gittiklerinde orada görevi askeri erkanın

Bile oğlunun kaşlarına hayran kalıp fotoğraflarını çektiklerini anlattı. Toptaş ayrıca, oğlunun kaşlarının doğal olduğunu ve özel bir bakım yapmadıklarını da ifade ederek, oğlunun, neden kaşlarına ilgi gösterdiklerini sorduklarında ise kendisine, “Oğlum dünyanın en büyük liderinin kaşlarına benziyor onun için” dediğini söyledi. Toptaş son olarak, “Oğlumun kaşlarının Atatürk’ün kaşlarına benzemesinden büyük gurur duyuyoruz” dedi.

krs-cumhuriyet5.jpg

krs-cumhuriyet7.jpg

 

Önceki ve Sonraki Haberler