Kars'ta DAP Projesi İşletmeler Kuruluyor!

Kars'ta DAP Projesi İşletmeler Kuruluyor!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hayvancılığı Genel Müdürlüğü Doğu Anadolu Projesi kapsamında Kars’ta, üreticilerin, etçi ve kombine ırklarla kurulan büyükbaş damızlık amaçlı sığır işletme yatırımları desteklenmeye devam ediyor.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hayvancılığı Genel Müdürlüğü’nce. 2010 yılından itibaren uygulamada olan Doğu Anadolu Projesi kapsamında Kars’ta, et ve süt üretiminde verimlilik ile kalitenin artırılması ve bölgesel kalkınmayı sağlamaya yönelik olarak, üreticilerin, etçi ve kombine ırklarla kurulan büyükbaş damızlık amaçlı sığır işletme yatırımları desteklenmeye devam ediyor. 

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, Doğu Anadolu Projesi kapsamında Kars’ta 2010-2014 yılları arasında toplam 12 adet işletme kurulduğunu, ekipman ve damızlık gebe düve alımı projeleri gerçekleştirildiğini 3.620,000 TL hibe desteği ödendiğini belirtti.

Proje kapsamında ,2014 ve 2015 programlarında yer alan 1 işletme kuruluşu ve 9 damızlık gebe düve alımı proje sahibi Sarıkamış ilçesi Asbuğa Köyü’nden Hanife Zenci'nin yurtdışından ithal etmiş olduğu 65 adet simental ırkı gebe düve ile Sarıkamış ilçesi Hamamlı Köyü’nden Ebru Gökcan'ın yurtdışından ithal etmiş olduğu 54 adet simental ırkı gebe düveler Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik elemanlarınca işletmelerde tespitleri yapılarak toplam 285.600 TL. hibe desteği ödemesi yapıldı.

Öte yandan 2015 programında Sarıkamış İlçesi Alisofu Köyünden Murat Soylu'nun yurtdışından ithal etmiş olduğu 50 adet simental ırkı gebe düve ile Merkez Çerme Köyünden Mustafa Özkesemen' nin yurtdışından ithal etmiş olduğu 50 adet şarole ırkı gebe düvelerin karantina süreleri tamamlanıp millileştikten sonra tespit ve hibe ödeme işlemleri yapılacağı bildirildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, “Program kapsamındaki diğer projelerin yılsonuna kadar tamamlanmaları yönünde çalışmalar devam etmektedir. İlimizde et ve süt üretiminde verimlilik ile kalitenin artırılması, hayvan ırkının ıslah ve kalitesi için çalışmalarımız devam edecektir” dedi.

karsta-dap-projesi-isletmeler-kuruluyor!-(1)-001.jpgkarsta-dap-projesi-isletmeler-kuruluyor!-(2).jpg

iha

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler