Kars’ta Ders Kitapları Değerlendirme Çalıştayı

Kars’ta Ders Kitapları Değerlendirme Çalıştayı

Milli Eğitim Bakanlığı İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanlığı tarafından planlanan; Adana, Balıkesir, Kars, Kayseri, Muğla, Trabzon, Şanlıurfa ve Zonguldak illerinde “Ders Kitaplarını Değerlendirme Çalıştayları” başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı Ders Kitapları Değerlendirme Çalıştayının ilk günü bir turizm otelinde yapılan toplantıyla gerçekleştirildi.

Kars’ta 08-09 Mart 2016 tarihlerinde 3 gün süreyle gerçekleştirilecek olan çalıştay’a Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı Öğretim Programları Daire Başkanı Toper Akbaba, Kars İl Milli Eğitim Müdür Vekili Osman Urlunç, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Yener Kaya, Milli Eğitim Bakanlığı uzmanları katıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı Öğretim Programları Daire Başkanı Toper Akbaba, öğrencilerin önüne en iyi kitapları getirmeyi amaçladıklarını, bunun için de öğretmenlerin vereceği fikirlere inandıklarını belirtti. Çalıştayın ilk gününde Ankara’dan gelen uzmanlarca ve katılımcılarca Fizik ve İngilizce kitaplarının değerlendirmesi gerçekleştirildi.

Çalıştayın açılışında, kalabalık bir ekiple ve uzun bir çalışma sonucunda 11. sınıf İngilizce ve Fizik kitaplarının hazırlandığını belirten Daire Başkanı Akbaba, “Toplantıdan mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Kars güneşin en erken doğduğu, tarihinde cumhuriyet kurmuş, tarihi Anı şehriyle başkentlik yapmış Mevlana’nın hocasının hocasını bağrında misafir etmiş, kazıyla, kaşarıyla, kristal karıyla ünlü bir şehrimizdir. Bu çalıştayımızda İngilizce 8, fizik 11. ders kitapları değerlendirme toplantısı. Bu süre içerisinde sayın başkanım, misafirlerimiz Kars’ımızı gezecekler, Anı gezecekler. İlimizde 700’e yakın kurumumuz var. 70 bin öğrencimiz var. 4 bin öğretmenimizle eğitim öğretim faaliyetlerini güneşin erken doğduğu ilde devam ettiriyoruz. Bugün ilimizi seçkin İngilizce ve fizik öğretmenleriyle özellikle 8. sınıf, 11. fizik ders kitaplarını gözde geçireceğiz. Değerlendireceğiz. Çok kıymetli öğretmenlerimizin önerileri olacak. Bunları inşallah talim terbiye kurulu başkanı tarafından dikkate alınacak.” ifadelerini kullandı.

“Bu çalışmanın başlangıcı itibariyle sayın bakanımızın, sayın talim terbiye kurulu başkanımızın sizlere özel selamlarını, bu çalışmanın başarıya ulaşması adına sizlere duyduğu güveni de sizlere iletmeyi bir borç olarak görüyorum.” diyen Akbaba, “Ders kitapları incelemeyle ilgili önemli bir çalışma yapacağız. Ders kitapları sizinle birlikte 8 farklı şehirde, 8 farklı kitabın incelenmesi yapılıyor bu 3 hafta içerisinde. Burada ders kitaplarını incelemeyle ilgili sizler daha önce burada komisyonlar oluşturdunuz. Bu kitapları değerlendirdiniz. Raporlarınız da geldi. Bu raporları burada bizimle birlikte gelen uzman arkadaşlarımız Ebru Hanım ve İnci hanımla birlikte. Bu arada Ebru Hanım fizik grubuyla birlikte çalışacak, İnci hanım da İngilizce grubuyla birlikte çalışacak. Burada sizin halen okuttuğunuz ders kitabında bulduğunuz hatalar, yanlış anlamaya yol açabilecek hususlar ne ise ya da farklı bir gözle sizin değerlendirmeniz bütün bu değerlendirmeleri alıp bizde inşallah bu kitaplarda ki eksikleri tamamlama yoluna gideceğiz.” ifadelerini kullandı.

Çalıştayda öğretmenlere ders kitapları inceleme kriterleri hakkında bilgi verilecek, ders kitapları bu kriterlere göre incelenecek ve çalıştay sonuçları görevli öğretmenlerce rapora dönüştürülüp Ankara’ya gönderileceğine dikkat çekildi.

kha

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler