Kars'ta Dilenciler, Vatandaşı Canından Bezdirdi!

Kars'ta Dilenciler, Vatandaşı Canından Bezdirdi!

Kars'ta cadde ve sokakları mekan tutan dilenciler vatandaşları canından bezdirdi.

Kars'ta Dilenciler, Vatandaşı Canından Bezdirdi!

 

Kars’ta cadde ve sokakları mekan tutan dilenciler vatandaşları canından bezdirdi. 


Kazımpaşa ve Faikbey Caddesi üzerini mekan tutan dilenciler bu caddeleri kullanan vatandaşlara adeta yapışıyor. Çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan dilenciler, duygu sömürüsünde bulunarak vatandaşlardan bir şeyler koparmaya çalışıyor.


Konuyla ilgili çalışmalar başlatan zabıta ekipleri ise dilencilerden başa çıkamıyor. Zabıta ekipleri tarafından toplanan dilenciler, ertesi gün tekrar aynı cadde üzerinde yerini alıyor.


Dilencilere yönelik her gün çalışma yaptıklarını ifade eden Zabıta Müdürü Cemil Acay; “Bu insanlara yönelik yaptığımız uygulamalarla bu sorunu çözmeye çalışıyoruz. Ama yasal olarak bir şey yapmadığımız için bu insanlar ertesi gün tekrar caddelerde aynı işi yapıyor. Burada vatandaşlarımıza da görev düşüyor. Bu insanlara yardım etmemeleri gerekiyor. Ancak bu şekilde dilencilerin önüne geçebiliriz” dedi.


Zabıta Müdürü Cemil Acay, dilencilere karşı zabıta ekiplerinin çalışmalarının devam edeceğini, vatandaşları da dini duygularını sömüren dilencilere fırsat vermemeleri konusunda uyardı.


Öte yandan Faikbey ve Kazımpaşa caddesini kullanan vatandaşlar ile burada iş yerleri olan esnafta dilencilerden şikayetçi. İşyerlerinin önünde bekleyen dilencilerden dolayı dükkanlarını vatandaşların girmediğine dikkat çeken esnaf, konuyla ilgili polisinde zabıtaya yardımcı olması gerektiğini kaydettiler.

2.20131118143457..jpg3.20131118143505..jpg

Önceki ve Sonraki Haberler