Kars'ta Dogu Kapı,Umut Kapısı!

Kars'ta Dogu Kapı,Umut Kapısı!

Kars'ın Ermenistan sınırına 13 kilometre uzaklıkta bulunan Akyaka'da, Devlet Demir Yolları'nın tren yolları üzerinde yaptıkları ray çalışmaları, ilçe halkını yılarlıdan beridir Ermenistan ile kapalı olan sınır kapısının açılacağı yönünde umutlandırdı.

 

Geçtiğimiz günlerde Kars’ın tek yerel televizyonu olan SERHAT TV ekranlarında “Devlet Demir Yolları, Sarıkamış’ın Çatak Köyü ile Akyaka Doğu Kapı arasında bulunan demir yolunun yeniden yapılması haberi Akyaka ilçesinde umut doğurdu.” Haberi yöre halkı arasında kapının açılacağı şeklinde yorumlandı. 

 

Kars’ın Sarıkamış ilçesi ile Akyaya ilçesinde bulunan Doğu Kapı arasında bulunan demir yolu çalışmaları, şehir merkezinde kurulan şantiye ile start almıştı. Edinilen bilgilere göre Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü tarafından 2013 yılı yatırım programına alınan Sarıkamış ilçesi Çatak Mevki ile Akyaka İlçesi Doğu Kapı sınır kapısına kadar olan 116 kilometrelik demir yolu ağının sökülüp uzun ray demirleri ve yan genişletme çalışmaları ile yeniden yapılmaya devam ediyor.  Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü tarafından Sarıkamış ilçesi Çatak Köyü ve Akyaka ilçesi Doğu Kapı arasında yapımına başlanan demiryolu çalışmalarında 108 metre  uzunluğunda ray demirleri ve beton travers ile yeniden yapılan demir yolunun toplan 140 personel çalışıyor. Demir yolunun altı ay içerisinde Doğu Kapı sınır kapısına kadar tamamlanması planlanıyor. Yapılacak olan demir yolu çalışması için geçtiğimiz günlerde Devlet Demir Yolları Kars Gar Müdürlüğü yanında şantiye kuruldu. Kars’ta Devlet Demir Yollarında yaşanan bu hareketlilik, Akyakalı vatandaşları yılardır kapalı olan Doğu Kapı’nın açılması yönünde umutlandırdı.

 

 Akyaka yaşayan bazı vatandaşlar ve yöneticiler de demir yolunun Doğu Kapıya kadar yapılmasından dolayı kapını açılacağı umudunu taşıdıklarını belirterek, “Umarız demir yolu tamamlandıktan sonra devlet büyüklerimiz sürekli göç veren bu şirin ilçenin geleceğe açılması için sınır kapısını da biran evvel açar bizlerin umudu demir yolu ve Doğu Kapı olmuştur. “dediler.

 

Akyaka Belediye Başkanı Nevzat Deniz ise “Doğu Kapı ve tren hattının yapımı ile ilgili ilçemiz bitmiş durumda ve sürekli göç vermekteyiz. Biz ilçe halkı olarak sınırın bekçisiyiz, ancak sınır kapısı açılmaz ise ilçemiz tamamen bitecek durumda. Umarız yetkililer bu sesimize ve talebimize kulak verirler.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler